Gimnastică medicală

Gimnastica medicală prin exercițiile de prevenție și recuperare la nivelul multiplelor parți ale sistemului musculo-scheletal este în special recomandată pentru corectarea deformărilor coloanei vertebrale sau îmbunătățirea funcțiilor articulare, ligamentare sau musculare pre- sau post-operator.

Gimnastica medicala prin exercitiile si manipularile de preventie si recuperare la nivelul multiplelor parti ale sistemului musculo-scheletal este in special recomandata pentru reabilitarea sau imbunatatirea functiilor articulare, ligamentare sau musculare, pentru a reface echilibrul si coordonarea necesara mersului si activitatilor zilnice. In gimnastica medicala sunt incluse tehnici speciale pentru amplificarea tonusului muscular, cresterea flexibilitatii articulare sau tehnici de baza in gimnastica medicala de mentinere a nivelului functional existent. Gimnastica medicala face parte din "uneltele" unui kinetoterapeut.

NECESITATEA SI BENEFICIILE GIMNASTICII MEDICALE

Lipsa activitatii fizice afecteaza in mod negativ functiile cardio-vasculare, precum si intreg metabolismul corpului uman, astfel determinand o scadere in rezistenta organismului la influenta factorilor interni cei genetici, varsta si sexul, dar si a factorilor externi, ca si virusi, viroze, temperatura, poluare sau elemente alergogene. Influenta benefica a gimnasticii medicale asupra starii generale de sanatate este cunoscuta si dovedita in decursul a sute de ani de practica si observatie.

Topkineto Gimnastica Medicala


Un kinetoterapeut bine pregatit va poate ajuta sa identificati impreuna anumitele carente in biomecanica corpului dumneavoastra, minusuri de care poate nu ati stiut niciodata, dar care v-au influentat negativ viata. Kinetoterapeutul va adopta o abordare segmentara, pe zone specifice care necesita o mai mare atentie sau o abordare generala, in care sunt implicate o multitudine de grupe musculare, ligamente, articulatii si tendoane. Gimnastica medicala si diversele tehnici, metode si cunostinte din "tolba" unui kinetoterapeut cu experienta pot aduce un aport important in scaderea stresului si pot ajuta la o functionare a organismului la randament maxim. Miile de oameni care au beneficiat deja de avantajele gimnasticii medicale au o observat ameliorari majore in calitatea vietii, atat in cazul oamenilor cu afectuni, dar si in cazul celor care au ales sa te protejeze de eventualele probleme fizice cauzate de pozitiile muncii, varsta sau afectiuni adiacente.