De la om la kinetoterapeut si inapoi cu Alexandru Lefter - pregatiri pentru conferinte la nivel national FOTO VIDEO

De la om la kinetoterapeut si inapoi cu Alexandru Lefter - pregatiri pentru conferinte la nivel national FOTO VIDEO

featured image

Esti student sau absolvent de kinetoterapie? Vrei sa devii un bun specialist? Vrei sa fii chemat la interviuri si sa primesti job-ul care sa-ti lanseze cariera? Alexandru Lefter este omul cu care trebuie sa vorbesti. In cadrul acestei conferinte ai ocazia sa inveti din experienta internationala a kinetoterapeutului care a lucrat cu Red Hot Chili Peppers, Roger Waters de la Pink Floyd sau cu Federatia Germana de Baschet. Alexandru a fost ca tine, iar acum vrea sa imparta informatiile cu tine pentru a te ajuta sa gasesti cele mai utile scurtaturi spre o cariera de succes. In curand in orasul tau!

Cine este kinetoterapeutul Alexandru Lefter?

A tratat jucatori de fotbal de la echipe din campionatul Angliei precum Middlesbrough, a fost ales sa fie terapeutul personal al membrilor celebrei trupe - rock americane Red Hot Chili Peppers • In plus, s-a ocupat de pregatirea si recuperarea campionului mondial la motociclism - enduro, Graham Jarvis, si a colaborat cu Federatia Germana de Baschet. Astfel, la doar 31 de ani, acesta a devenit unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati kinetoterapeuti cu experiente si recomandari internationale din tara noastra, Danemarca sau Anglia. Dovada ca si la Iasi sunt oameni cu un alt tip de mentalitate, cu o poveste de succes pe linie profesionala este kinetoterapeutul Alexandru Lefter. La doar 31 de ani, acesta se poate lauda cu un CV impresionant atunci cand vine vorba de numeroasele personalitati din lumea muzicii sau ale sportului pe care le-a tratat in ultimii ani. VEZI AICI CV / PORTOFOLIU COMPLET

Kinetoterapeut la faimoasa echipa Middlesbrough

Conform propriei descrieri si pentru a-si dezvolta cunostintele in domeniul traumatologiei sportive, dar mai ales din accidentarile fotbalului, Lefter a colaborat cu echipele britanice FC Teesside University sau FC Middlesbrough. "Dupa trei ani de lucru, in Danemarca, am decis sa fac o schimbare in cariera mea si mi-am indreptat atentia spre traumatologia sportiva. Am ales sa merg in Anglia la pregatire! Aici l-am cunoscut pe un kinetoterapeut care i-a pregatit, timp de sapte ani, pe fotbalistii de la echipele Sunderland sau Newcastle. L-am rugat pe acesta sa ma ajute sa pot face un stagiu - clinic de pregatire la Academia de Fotbal a echipei Middlesbrough. In doar cateva ore, am fost acceptat sa fac acest lucru... Aici am petrecut mult timp cu juniori de la 8 si pana la 18 ani. Daca este sa vorbim de comparatia intre fotbalistii nostri si cei englezi este ca diferenta e data de: ORDINEA SI DISCIPLINA! Nu este nimic diferit intre ceea ce-i spune medicul unui fotbalist de 8 ani sau unuia de 30. Se asculta cuvantul profesionistului, fie ca este medic, kinetoterapeut sau antrenor", dezvaluie acesta.

Experienta Red Hot Chili Peppers

Experienta deosebita de viata pentru fostul absolvent al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) a culminat cu un moment petrecut la finalul lunii trecute. Astfel, surprinzator, acesta a primit intr-o zi un e-mail in care era intrebat daca nu este dispus sa-i trateze pe membrii celebrei trupe - rock americane Red Hot Chili Peppers. Nu a ezitat o secunda si a trecut la treaba! "A fost o experienta aparte cea legata de modul in care am fost solicitat sa-l recuperez medical pe tobosarul trupei Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, cu ocazia concertului pe care l-au sustinut, recent, in Romania. Am primit un e-mail, intr-o zi, in casuta mea postala. Am crezut, initial, ca este vorba de un spam, de o farsa. Cand, insa, am vazut ca este ceva serios, nu am ezitat o clipa si am plecat la Bucuresti. Vreau sa va spun ca membrii trupei nu au avut aere de vedete si ca au fost niste tipi super normali. Au facut si glume cand au ajuns la Bucuresti, intreband de Nadia Comaneci sau de Hagi... Atunci cand au fost informati ca, inainte de concertul lor, la Bucuresti a venit Lady Gaga, acestia au spus ca ei fac parte dintr-o alta categorie. Pe de alta parte, ca sa raspund la intrebarea de ce ar avea nevoie un tobosar al unei formatii rock de recuperare trebuie mentionat ca Chad a suferit, in termeni populari, de «cotul tenismenului»... Asta, pentru ca bate tobele in fiecare zi. A mai avut si o alta accidentare, asta dupa ce a cazut acum ceva timp de pe motocicleta si mereu are nevoie de recuperare", povesteste ieseanul.

RHCP topkineto kinesio pe brat

Colaborare cu un campion mondial la motociclism

Paradoxal, experientele lui Alexandru Lefter din perspectiva kinetoterapiei nu se opresc aici. Acesta a colaborat inclusiv cu Federatia Germana de Baschet alaturi de pregatirea loturilor nationale de baschet ale tarii noastre, la o competitie mondiala derulata in Serbia. Mai mult, el l-a pregatit si pe campionul mondial la motociclism - enduro, Graham Jarvis. "O experienta deosebita a fost si recuperarea lui Graham Jarvis. Alaturi de acesta va pot mentiona si de munca medicala alaturi de Roland Torok, baschetbalist roman ce evolueaza in Ungaria. Nu vreau sa ma opresc aici si vreau sa merg mai departe si nu voi renunta niciodata. Chiar la inceputul acestui an mi-am deschis un PFA (Persoana Fizica Autorizata - n.r.), lucru cea a insemnat multa munca, nopti nedormite dar si multe bete in roate. Am investit banii mei de foarte multe ori... Ca fapt inedit, va pot spune ca am si un kineto-mobil de unde, la orice moment si din orice loc, pot interveni", mai spune tanarul kinetoterapeut.

alexandru lefter cu Graham Jarvis campion mondial de motociclism enduro

"Kinetoterapia nu este doar masaj"

Cu toate ca lumea il considera "nebun" ca nu a plecat din nou in strainatate, desi a avut numeroase oferte de munca foarte bine platite, acesta e decis sa arate ca se poate reusi si in tara. Mai mult, incearca sa explice ce inseamna kinetoterapia si faptul ca nu este vorba doar de un banal masaj. "Foarte putini stiu ceea ce fac eu de fapt si ce inseamna cu adevarat kinetoterapia si ca nu este vorba doar de masaj. Pe de alta parte, sa fii profesionist inseamna pentru mine sa-ti lasi instinctele primare deoparte, sa te gandesti mai intai la munca ta si mai putin la bani, sa-l pui mereu pe cel de langa tine inaintea ta... De asemenea, sa nu pretinzi ca le stii pe toate, sa ai puterea sa spui «nu stiu», dar pot sa aflu maine si sa ai taria de caracter sa raspunzi la telefon in orice moment", concluzioneaza acesta. In prezent, Alexandru Lefter conduce cu succes Topkineto, primul serviciu dedicat de kinetoterapie la locul de munca si evenimente sportive din Iasi si din zona Moldovei. Interviu: bzi.ro

Prima editie a conferintei "De la om la kinetorepeut si inapoi" a avut loc intr-o locatie absolut inedita - in singura salina terapeutica din Iasi, salina Terra Centrum (VIDEO)

Daca doresti sa ai ocazia de a-i adresa lui Alexandru Lefter o intrebare fata in fata, scrie-ne in e-mail sau facebook si stai cu ochii pe urmatoarea conferinta.