'Mi-au dat o licoare magica care m-a pus pe picioare din nou' - Adrian Vancica, 'Celentano' din Las Fierbinti

'Mi-au dat o licoare magica care m-a pus pe picioare din nou' - Adrian Vancica, 'Celentano' din Las Fierbinti

featured image

Actorii din serialul TV Las Fierbinti, Mihai Bobonete, alias Bobita, si Adrian Vancica, alias Celentano, s-au alaturat initiativei Asociatiei Suporterilor de Elita Iasi la evenimentul Cupa Sperantei, un turneu de fotbal caritabil. Campania a fost initiata de Ziarul de Iasi in vederea strangerii de fonduri pentru sustinerea elevilor din mediul rural.

Echipa topkineto a facut parte si de aceasta data din joc si s-a asigurat ca artistii si sportivii sa nu sufere accidentari majore in meciurile de fotbal cu zambet. Singurele dureri suportabile si acceptabile au fost cele provocate de reprizele de ras.
Adrian Vancica a fost unul dintre cei mai activi jucatori de pe teren pentru ca, pe langa jucatul cu mingea, a facut glume si demonstratii de cazaturi dramatice spre deliciul audientei.

topkineto: In viata de actor ai momente cand te simti stresat si epuizat mental si fizic? Ce faci pentru a iesi din starea respectiva?
A.V.: Da, exista cateodata. De exemplu am avut un spectacol care se numea "Angajare de clovn" de Matei Visniec, era cu trei clovni si era pe o fizicatie fantastica. Regizorul gandise inceputul piesei cu personajul meu, Filipo, care dadea vreo 6 ture de scena in mare viteza si cadea lat si eu abia de acolo incepeam spectacolul. Evident ca eforturile acestea m-au determinat sa ma las de tigari brusc. Momentele de oboseala fizica atunci cand repeti nu sunt atat de intense, pentru ca facand lucrurile astea mai mult timp, inveti sa te concentrezi. Piesa are o ora jumatate sau doua, iar noi repetam cate patru ore... e ca la maratonisti - distanta din concurs e de 40km dar sigur ei alearga 60-80 sau mai mult. Inveti disciplina in felul acesta. Pentru a ma relaxa de obicei beau un ceai cu lamaie la cabina (zambete). Doamna Iulia, cabiniera, stie chestia asta si imi face intotdeauna un ceai cu lamaie, fara zahar.

Pe platourile de filmare sau pe scena de teatru se intampla sa simti vreo durere sau vreun disconfort si sa ai nevoie de asistenta unui specialist kinetoterapeut sau maseur?
A.V.: Depinde foarte mult de ce am de filmat. Am momente in care sunt solicitat fizic... va urma acum in primavara un episod pe care l-am filmat deja, in care ma arunca prietenul Firicel in apa si am filmat scena asta in octombrie, in zilele friguroase, iar apa avea 2 grade. Au venit niste cascadori sa ma invete cum se face, am avut pe dedesubt un costum de neopren, dar ala ma tinea la suprafata iar eu trebuia sa ma scufund, mi-au legat greutati de mijloc...nu a fost usor deloc. Ca actor te intalnesti cu tot felul de lucruri de genul acesta. Normal ca apoi am racit, am avut si dureri musculare, dureri de mijloc. Am avut asistenta medicala, a fost un echipaj SMURD in timpul acelei filmari dar cu siguranta ar fi ajutat si sfatul unui kinetoterapeut.

Se intampla si accidente pe platoruile de filmare. Ai suferit vreunul sau ai fost martor? Cum s-a intervenit, avand in vedere ca nu aveti un suport tehnico-medical constant?
A.V.: Se intampla ce vrei si ce nu vrei pe platoul de filmare. Stam in aer liber in majoritatea timpului, in soare, in temperaturi foarte mari, filmam ore intregi fara prea multe pauze si epuizarea duce si la accidentari mai mici sau mai mari. Eu nu am patit nimic grav si acum nu imi amintesc vreo secventa in care unul dintre colegi sa fi fost ranit. Dar cu siguranta exista si accidente.


Adria Vancica


Ai apelat vreodata la serviciile unui kinetoterapeut?

A.V.: Am avut mana stanga imobilizata cu totul. Am avut o fractura frumoasa de humerus si mi-a fost o luna jumatate imobilizat bratul din umar, cot si incheietura mainii. Dupa aceea am avut neaparata nevoie de recuperare medicala. Am facut recuperare cu o domnisoara kinetoterapeut foarte priceputa... ii mai dadeam bilete la teatru si probabil de aceea a avut grija de mine. Dar mi-am revenit foarte bine.

Ca orice meserie, si cea de artist are "bolile profesionale". Care sunt simptomele si durerile actorilor?
A.V.: Cred ca primii care cedeaza la un actor sunt ochii. Ne pierdem destul de repede calitatea si claritatea vederii din cauza reflectoarelor. Este un risc al meseriei dar fiecare si-l asuma in momentul in care decide sa fie pe o scena. Daca nu esti in lumina reflectoarelor, publicul nu are cum sa te vada. Apoi mai sunt durerile in piept, deficiente respiratorii si boli de plamani, pentru ca salile de spectacol nu au ferestre prin care sa patrunda lumina zilei si exista bacterii si microbi care se dezvolta pe mobilierul din teatru, pe costume si pe recuzita, iar noi intram in contact direct cu acestea si in timp ne afecteaza sanatatea.


Adria Vancica Celentano


Cum ai relationat cu membrii echipei topkineto? Ce parere ai despre serviciile oferite?
A.V.: Foarte prietenosi si profesionisti. Am stat mult in joc si cand am ajuns pe banca eram cam epuizat. Mi-a dat Alexandru Lefter o licoare magica, un cocktail de calciu si magneziu si m-a pus pe picioare din nou. Ma bucur ca am avut sprijin si pe partea medicala.

Materialul poate fi preluat doar cu mentionarea sursei: www.topkineto.ro