Articole

Abonamentul anual cu servicii de recuperare medicală pentru angajați

featured image

Ce este abonamentul cu servicii de recuperare medicală pentru angajati?Abonamentul cu servicii de recuperare medicală pentru angajați reprezintă un beneficiu alcătuit din componente de tratament și prevenție care include, gratuit, evaluarea funcțională inițială întocmită de un specialist experimentat și procedurile specifice de fizioterapie și kinetoterapie menite să amelioreze sau să elimine…

Cititi mai multe

Recuperarea după reconstrucția ligamentului încrucișat anterior

featured image

Leziunile ligamentului încrucișat anterior (LIA) apar cel mai adesea în timpul practicării sporturilor care implică oprirea și pornirea bruscă, sărituri sau schimbarea rapidă a direcției. Leziunile LIA sunt caracterizate prin umflarea genunchiului, durere, instabilitate și uneori sunt suficient de grave pentru a necesita intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, vindecarea unei leziuni LIA nu se…

Cititi mai multe

Cursuri de educație posturală, ergonomie și patologii ale coloanei vertebrale

featured image

Cursurile de educație posturală, ergonomie și patologii ale coloanei vertebrale sunt susținute de către trainerul Alexandru Lefter, formator acreditat ANC, realizator de radio și kinetoterapeut cu 14 ani de experiență clinică națională și internațională. După 4 ani petrecuți în mediul clinic și academic din Danemarca și Anglia a revenit în țară, iar în anul 2012 a fondat TOPKINETO Recuperare…

Cititi mai multe

Procedurile de recuperare medicală sunt decontate de majoritatea asiguratorilor

featured image

Mulți dintre pacienții noștri care dețin o asigurare de sănătate privată, prin locul de muncă sau individual, ne solicită asistența în demersurile spre decontarea sumelor achitate pentru serviciile noastre. Fie că suferi de dureri de spate cauzate de postura deficitară, o hernie de disc, o leziune ligamentară sau o fractură osoasă, ședințele de recuperare medicală sunt personalizate după nevoile…

Cititi mai multe

Nevralgia occipitală (Arnold) și abordarea kinetoterapiei

featured image

Chiar dacă ne-ar plăcea ca acest tip de nevralgie să fie izolat și identificat cu ușurință, din păcate lucrurile nu sunt atât de simple. Nevralgia occipitală, alături de alte tipuri de dureri de cap, și chiar migrene, sunt sau pot fi legate de diverse diagnostice, unul mai serios decât altul - pe care le vom menționa pe parcursul articolului. Acest aspect face din păcate munca medicilor mai…

Cititi mai multe

Vertij & Amețeală - cum te poate ajuta kinetoterapia

Dacă amețești sever la fiecare mișcare bruscă a capului sau chiar la banala ridicare din pat, vezi frecvent în ceață sau lăptos, așa cum deseori ne-a fost descrisă senzația de către pacienții noștri, credem că este timpul să investighezi sursa amețelii, pentru că ai putea suferi de vertij.

featured image

De-a lungul anilor am întâlnit în cabinetul nostru oameni care au acuzat senzații de amețeală, lipsă de concentrare (de focus), senzația de vedere de tip "tunel", atunci când vederea periferică creează iluzia de întuneric pentru câteva secunde. Amețeala este comună și poate avea multe cauze. Vertijul însă este cu totul altceva, mai rar și mai grav.Dacă amețești sever la fiecare mișcare bruscă a…

Cititi mai multe

Crioterapia locală cu flux de aer la -32 grade: reduce inflamația și grăbește refacerea

Crioterapia locală este aplicată pe zona afectată printr-un flux de aer rece. Prin eliminarea căldurii generate de procesele inflamatorii durerea și edemul sunt ameliorate. Tratamentul cu crioterapie locală este utilizat în cadrul clinic pentru a reduce durerea, inflamația și edemul (umflarea și…

featured image

Crioterapia locală CryoAir în comparație cu aplicarea de gheață, este nedureroasă, mult mai rapidă, cu efect mai profund și este recomandată durerilor reumatice - recele produs fiind unul uscat și nu umed ca în cazul aplicării directe a gheții, care este contraindicată în afecțiunile reumatice. Profunzimea aplicării fluxului de aer la -32 grade celsius rezultă într-o scădere a temperaturii zonei…

Cititi mai multe

Cum manipulează reclamele poftele copilului tău

Copiii cu vârsta între 8 și 12 ani sunt expuși zilnic, în medie, la 21 de reclame la produse alimentare.

featured image

Parinții au tendința firească de a interzice o serie de alimente copiilor. Dar de foarte multe ori toate aceste eforturi de a feri copilul de o alimentație nocivă eșuează în fața unui adversar redutabil - reclama.Copiii cu vârsta între 8 și 12 ani sunt expuși zilnic, în medie, la 21 de reclame la produse alimentare:35% la bomboane, chips-uri, covrigei, bicuiței,30% la cereale biluțe, pernițe,…

Cititi mai multe

Paralizia faciala periferica idiopatica (Bell) - recuperare rapida (VIDEO)

featured image

De câteva ori pe an, în cabinetul nostru ne confruntăm cu o afecțiune considerată rară și atipică - paralizia facială periferică idiopatică sau paralizia Bell. A primit titlul de idiopatică pentru că nu se cunosc cauzele clare care declanșează această paralizie.Dacă în trecut se credea că acest tip de paralizie facială era produs exclusiv de schimburile bruște de temperatură (ieșirile de la cald…

Cititi mai multe

Orele la care trebuie să mâncăm

Vizita la nutriționist nu este doar pentru a primi recomandări în vederea optimizării alimentației. De multe ori reprezintă un prilej prin care persoana în cauză solicită „binecuvântarea” dieteticianului pentru a-și asculta organismul.

featured image

Cel mai întâlnit exemplu este ora mesei și multe dintre ele încep așa: „ajung acasă și nu mai iau cina deoarece este trecut de ora 18:00; la ora 23:00 resimt o foame dureroasă și uneori mai cedez și gust câte ceva”. A se citi „uneori ceva mai mult”.Și chiar dacă era adevărat mitul cu „tot ce mănânci după ora 18:00 se depune”, nu era valabil pentru toată lumea. Fiecare organism are nevoi…

Cititi mai multe