'Prezenta unui kinetoterapeut simplifica totul!' - Diana Buzean, jucatoare profesionista de tenis

'Prezenta unui kinetoterapeut simplifica totul!' - Diana Buzean, jucatoare profesionista de tenis

featured image

Serviciul mobil de kinetoterapie Topkineto a fost prezent in perioada 5-14 iulie 2013 la Circuitul FRT PRO - Trofeul Municipiului Iasi, competitie organizata de Clubul Sportiv CFR in parteneriat cu Federatia Romana de Tenis. Kinetoterapeutul principal si fondatorul topkineto, Alexandru Lefter, s-a ocupat personal de prevenirea si tratarea accidentarilor acute aparute pe parcursul evenimentului sportiv. Topkineto a stat de vorba cu o parte din persoanele implicate direct in acest eveniment. Intre acestea se numara si Diana Buzean, jucatoare profesionista de tenis si favorita acestei competitii. Am gasit-o pe talentata Diana, in putinul ei timp liber din timpul competitiei, fix pe masa de tratament topkineto, asa ca am profitat de moment si i-am adresat cateva intrebari.

topkineto: De ce ai ales tenisul?

D.B.: Tata este antrenorul meu - el a fost jucator de tenis si m-a luat pe teren de la varsta de 2-3 anisori, deci am crescut cu tenisul. Este un sport frumos, "sportul alb" si denota o oarecare eleganta, atat in joc cat si inafara terenului.

topkineto: Care sunt concluziile competitiei? La ce nivel s-au ridicat adversarele?

D.B.: Adversarele difera de la un turneu la altul, dar sunt anumite jucatoare din afara care vin cu incredere. Aici sunt junioare foarte talentate, mai ales romancele. Este o competitie puternica, sper sa rezist si sa fac fata fiecarui meci.

topkineto: Cat de greu este sa practici un sport de performanta?

D.B.: Foarte greu... viata personala pot sa spun ca nu prea mai exista, pana la un anumit nivel. Este sacrificata toata copilaria, in loc de joaca de afara e joaca pe terenul de tenis. E greu. Intr-o zi normala am 2-3 antrenamente, pregatire fizica si foarte multa odihna, daca se poate, deci nu prea multe plimbari.

topkineto: Se poate face performanta fara un kinetoterapeut?

D.B.: Nu exista performanta in tenis fara un kinetoterapeut. In timpul unei competitii programul este destul de incarcat si greu, cu antrenamente, cu incalzirea dinainte de meciuri, iar meciurile incep dimineata. Dupa meci un pic de odihna, masa... multe jucatoare prefera sa mai bata mingea intre meciuri sau dupa, daca nu simt o anumita lovitura si vor sa o exerseze. Se pot intampla multe accidentari, intinderi, tendinite, iar daca sportivul nu are langa el un specialist care sa il consilieze si sa il ajute, nu are cum sa ajunga prea departe in sportul pe care l-a ales. Ba chiar exista posibilitatea sa nu mai poata practica vreun sport.

topkineto: Cat de importanta este prezenta unui kinetoterapeut la astfel de evenimente?

D.B.: Foarte importanta, pentru ca tenisul a ajuns sa fie un sport dur in ultimii ani. Se joaca mult mai agresiv si mult mai in forta, iar accidentarile sunt si mult mai dese. Recuperarea face parte din tenisul de performanta si daca nu ai un kinetoterapeut bun langa tine, asa cum este Alexandru Lefter, nu poti sa iti revii la timp. Meciurile sunt zilnice, ceea ce face ca timpul de recuperare sa fie foarte scurt, iar un kinetoterapeut trebuie sa rezolve problema cat mai repede si cat mai bine. Accidentarile se intampla, probabil, si din cauza lipsei unor sali pe masura pentru antrenamentele si incalzirea dinaintea meciurilor, sau pentru alergarea usoara de revenire dupa meciuri. Prezenta unui kinetoterapeut simplifica totul.

topkineto: Ai apelat la serviciile topkineto in cadrul acestui turneu. Ai suferit o accidentare zilele acestea sau ai o recidiva?

D.B.: Da, am avut mare nevoie de ajutorul unui kinetoterapeut, pentru ca am fost operata la inceputul anului, in iarna, si acum este o perioada un pic mai grea pentru mine. Sper sa-mi revin cat de curand. Dupa acest turneu voi lua o pauza si ma voi pregati atat prin antrenamente, cat si prin recuperare. Alexandru Lefter m-a ajutat foarte mult, mai ales dupa meciuri. A gasit foarte repede zonele dureroase, pentru ca am comunicat foarte usor cu el, si le-a tratat cu multa atentie, seriozitate si profesionalism. Multumesc!

 CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI CU JUCATOARELE DE TENIS 

Specialistii Topkineto va stau la dispozitie cu metode si tehnici inovative de recuperare medicala post-traumatica precum: kinesio taping, terapia trigger-point, bandaje corective, masaj terapeutic localizat, TENS pe puncte de acupunctura si gimnastica medicala. Oferim servicii de asistenta, consultanta si tratament in traumatismele sportive, pentru a asigura un viitor stralucit sportului in Romania.