Sfaturile corecte costa prea mult uneori?

Sfaturile corecte costa prea mult uneori?

featured image

Traim intr-o lume in care informatia corecta, fondata si documentata a devenit din ce in ce mai rara. Informatiile referitoare la cele mai bune tratamente, cele mai bune tehnici sau cele mai accesibile solutii pentru populatia generala, sunt din ce in ce mai mult manipulate de marile companii de farmaceutice, ce isi urmaresc interesul - un interes ce nu necesita dezvoltat in cuvinte. Mai mult decat atat, in Romania, o tara aflata intr-un context socio-economic extrem de fragil, consumatorul de rand (pacientul, in cazul de fata) este foarte expus confuziei - fapt cauzat in mare parte de pretul informatiei corecte. Ce inseamna aceasta? O persoana ce nu-si permite un tratament profesional va crede primele informatii la care are acces, iar de multe ori acestea sunt cel putin nefondate, daca nu complet gresite. Nu rar am intalnit situatii in care oamenii ridicau din umeri a dificultate spunand "Nu mai stiu ce sa cred. Medicul meu imi spune ceva, specialistul altceva, iar pe internet am gasit un site care contrazicea tot ce stiam deja."

Pentru ca de la bun inceput ne-a placut sa fim primii, topkineto lanseaza oficial pagina "Kinetoterapeut de serviciu", pagina primului serviciu virtual de asistenta kinetoterapeutica pe facebook. Acest serviciu se concentreaza pe intrebarile, dar mai ales pe raspunsurile solicitate de acei dintre noi aflati in cautare de solutii pentru problemele de natura fizica si cu rezolvare accesibila inafara cabinetului de kinetoterapie, respectiv acasa sau la birou. Un motiv important pentru care acest serviciu a fost creat, este multitudinea de mesaje pe care le primim din tara, respectiv din afara Iasului, mesaje la care de fiecare data am incercat sa gasim o solutie locala prin colaboratorii nostri din tara. Astfel, vom incerca sa raspundem cu maxim de competenta oricarei probleme adresate, in masura compatibilitatii cu domeniul nostru, kinetoterapia si recuperarea medicala in general. Iar pentru a veni in intampinarea problemelor de natura financiara sau de locatie, acest serviciu va fi furnizat 100% gratuit!

CUM PUTETI AVEA ACCES LA RASPUNSURILE UNUI PROFESIONIST

Puteti adresa o intrebare "kinetoterapeutului de serviciu" urmand 4 pasi simpli:

1. Daca nu sunteti deja membri ai retelei de socializare facebook, va sugeram sa va creati un cont, in doar cateva minute.
2. Cautati sau accesati direct apasand: www.facebook.com/KinetoterapeutDeServiciu
3. In coltul din dreapta sus, pentru a deschide accesul la sectiunea de intrebari trebuie sa apasati butonul "Like/Imi place".
4. Pasul final - apasarea butonului "Mesaj/Message" deschide o noua fereastra de conversatie unde va puteti scrie intrebarile.

CINE VA RASPUNDE LA INTREBARI

Bineinteles ca va intrebati cine va sari in ajutorul vostru atunci cand veti avea nevoie de o lamurire asupra unui subiect, fie ca este vorba de o metoda din kinetoterapie sau de o durere care va deranjeaza. Oamenii ce indeplinesc rolul "kinetoterapeutului de serviciu" sunt kinetoterapeuti licentiati, selectati de topkineto, profesionisti ce au fost de acord sa serveasca un scop umanitar, in stransa colaborare cu coordonatorul proiectului, kinetoterapeutul Alexandru Lefter, fondator topkineto Romania.

LA CE FEL DE INTREBARI RASPUNDEM

Intrebarile la care vom incerca sa raspundem vor fi in primul rand cele legate in mod direct de ramurile kinetoterapiei (recuperarea in traumatologie sportiva, neurologie, pediatrie, reumatologie etc), celelalte intrebari mai generale fiind considerate de importanta secundara. Iar pentru ca un raspuns bun nu este si cel mai rapid, astfel durata de asteptare a unui raspuns este estimata a fi intre 2h si 24h. Deasemeni, pentru a va creste sansele unui raspuns precis si rapid, va recomandam ca la trimiterea intrebarii initiale sa adaugati si informatii legate de varsta, conditii de munca si de sanatate actuala.

ATENTIE! Specialistii nostri nu va pot examina vizual, ceea ce inseamna ca va trebui sa fiti precisi in explicatii. Este incurajat un limbaj absolut normal, in cuvintele proprii, astfel usurand comunicarea dintre cele doua parti.

ATENTIE! Acest serviciu NU inlocuieste vizita clasica la medic sau kinetoterapeut!

CUM POTI CHIAR TU SA AJUTI

Poti ajuta oamenii in cautare de raspunsuri corecte despre sanatatea corpului lor prin participarea indirecta sau directa. Poti ajuta un om indirect prin simpla recomandare a acestui serviciu virtual gratuit sau te poti implica direct in informarea corecta a populatiei devenind membru al echipei de kinetoterapeuti ce isi sacrifica o parte din timpul lor pentru binele altora - pentru aceasta trebuie sa ne trimiti un mesaj sau e-mail spre evaluare continand mai ales experienta relevanta acestui tip de activitate.

KINETOTERAPEUT DE SERVICIU s-a lansat pe 29 aprilie 2013, in toata tara, gratuit!

CLICK pentru acces direct pe facebook