Ce nu stiati, este ca functioneaza

Ce nu stiati, este ca functioneaza

featured image

scris de Kt. Alexandru Lefter

Este acupunctura o tehnica recunoscuta in mediul medical si paramedical international? Este. Nu vom detalia istoria acupuncturii de la inceputurile sale, aceasta ramanand la alegerea celor interesati de profunzimea informatiilor din acest context, insa vom incerca sa aducem in fata cititorilor tot ce este actual in relatia acupuncturii cu durerea, unul din efectele acesteia fiind cunoscut ca stimulent de substante chimice din organism. Aceste substante blocheaza durerea si sunt cunoscute ca si endorfine.


Dintre toate afectiunile in care acupunctura a fost aplicata cu succes dorim sa aducem in vizor actiunile acupuncturii in cazul durerilor cronice localizate in zona lombara a spatelui, durerilor de cap, artritice sau durerilor post-operatorii.

De curand, cercetatorii europeni au finalizat un studiu al eficientiei acupuncturii in cazul ameliorarii durerilor, desfasurat pe lungimea a 5 ani. Acesta a concluzionat ca acupunctura este o metoda demna de luat in calculul unui tratament combinat pentru durerile cronice sau post-acute.

Un mare beneficiu al "terapiei cu ace" este ca aceasta nu foloseste niciun fel de medicatie pentru a minimaliza durerile. Prin medicatie, oamenii dezvolta in timp o toleranta fata de medicament, si deseori este necesara o crestere considerabila a dozei medicamentoase pentru a atinge cel mult acelasi efect. Acest tratament insa, permite ajustari imediate in cazul unui raspuns nepotrivit.

Acupunctura doare? Putem afirma ca o injectie doare mult mai mult decat ce poate provoca o intepatura cu un ac de tratament, pentru ca acele sunt mult mai subtiri decat cele de seringa. Cel mai posibil veti resimti o usoara amorteala sau sensibilitate locala dupa ce acele au fost introduse in piele. Aceasta tehnica este una sigura atunci cand sunt folosite ace de unica folosinta, in conditii de curatenie si sterilitate. Sansele aparitiei de complicatii sunt extrem de scazute.

In sustinerea faptelor sus-mentionate, vine intreg poporul chinez. Sa fim realisti, o adunare de 1,4 miliarde de oameni nu se poate insela in mod constant timp de 4000 de ani.

La topkineto, punctele de acupunctura sunt stimulate, nu cu ace, ci cu un electro-neuro-stimulator - aparat ce produce impulsuri generatoare de endorfine.