Dureri provocate de monturile picioarelor? Avem solutia pentru dureri! VIDEO

Dureri provocate de monturile picioarelor? Avem solutia pentru dureri! VIDEO

featured image

 

Multe dintre femei se confrunta cu Hallux Valgus, acea proeminenta cauzata de deplasarea spre interior a osului de la baza degetului mare de la picioare. Astfel degetele vecine sunt impinse si deformate progresiv, tesuturile putand deveni dureroase si inflamate.

Cauzele aparitiei acestor monturi sunt, pe de o parte, incaltamintea nepotrivita care strange piciorul, iar pe de alta parte, conditionarea hormonala si pierderile de calciu si fier din organism. Poate aparea la varste fragete, avand o evolutie lenta si devenind dureroase dupa varsta de 40 de ani, sau pot aparea in jurul varstei menopauzei, cu o evolutie accelerata si deformari complexe ale piciorului.

Prin realinierea articulatiei degetului mare (hallux) cu primul metatarsian durerile sunt reduse cu succes. Aceasta metoda reprezinta alegerea perfecta acolo unde solutia chirugicala nu este dorita.

Aceasta deplasare a oaselor nu poate fi prevenita, insa kinetoterapeutul poate ajuta la ameliorarea durerilor. In continuare va invitam sa urmariti procedeul de tratament aplicat de specialistii Topkineto in astfel de cazuri - metoda benzilor kinesiologice.

 

Mentionam ca aceasta metoda poate inlatura durerile, dar nu are rol inlocuitor pentru metoda chirurgicala.