'Kinetoterapia este extrem de importanta acolo unde se doreste performanta.' - Florin Prunea, presedinte executiv CSMS Iasi

'Kinetoterapia este extrem de importanta acolo unde se doreste performanta.' - Florin Prunea, presedinte executiv CSMS Iasi

featured image

Joi, 27 noiembrie marile stele ale fotbalului romanesc, in frunte cu 'Regele' Hagi, au evoluat intr-un meci demonstrativ de minifotbal la Sala Sporturilor din Iasi. Scopul acestui meci a fost unul nobil, acela de a aduna fondurile necesare tratamentului lui Radu Avasilcai, un tanar fotbalist diagnosticat cu o tumora cerebrala maligna. In sala am asistat la un prim mic miracol - s-au donat 7500 de euro! Banii ii vor folosi lui Radu pentru a face primii pasi spre o viata noua.

Topkineto a avut onoarea de a sta pe banca de rezerva alaturi de Miodrag Belodedici, Jean Vladoiu, Liviu Ciobotariu, Gheorghe Hagi, Florin Prunea, Ioan Ovidiu Sabau, Nicolo Napoli (actualul antrenor al CSMS Iasi) si Raffael (solistul trupei Iris) si chiar de a-i trata pe cei care au solicitat ajutorul, inainte, in timpul si la finalul partidei. Florin Prunea a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu exclusiv pe o tema neobisnuita, dar foarte importanta pentru lumea performantei sportive.

Florin Prunea si-a inceput activitatea sportiva ca portar al echipei Dinamo Bucuresti, a strans 40 de selectii pentru prima reprezentativa a Romaniei alaturi de care a jucat la doua Campionate Mondiale (1994 si 1998) si doua Campionate Europene (1996 si 2000). Actual este presedintele executiv al echipei de fotbal CSMS Iasi.

Cat de importanta este prezenta unui kinetoterapeut la aceste evenimente sportive?
Kinetoterapia este extrem de importanta pentru orice echipa sau club care se respecta si isi respecta performanta. Prezenta unui kinetoterapeut este extrem de benefica, si in fotbalul civilizat fiecare echipa are un kinetoterapeut. Nu numai prezenta la joc este importanta, ci este importanta mai ales cand este vorba de refacere. Jucatorii se accidenteaza, dupa perioada medicala vine recuperarea, iar un kinetoterapeut este indispensabil.

In ce perioada a activitatii sportive este cea mai mare nevoie de un kinetoterapeut?
Tot timpul, dar mai ales in perioada de refacere, dupa accidentari.

In decursul activitatii sportive ati beneficiat de kinetoterapie la echipele la care ati evoluat?
Sigur ca da. La echipa nationala aveam un kinetoterapeut, care cred ca mai este si acum. L-am avut alaturi peste tot.


Giga Hagi TopKineto


Cum vedeti initiativa organizatorilor de a solicita doi kinetoterapeuti la acest meci?

Este o initiativa laudabila si bine ca nu a fost nevoie de interventiile de urgenta, ci doar inainte de meci. Va multumim pentru ajutor in primul rand, pentru ca ne-am strans pentru Radu in aceasta seara. Va multumim pentru ca ne-ati ajutat!

Cum ati interactionat cu specialistii Topkineto?
De obicei in sportul nostru ne intelegem din priviri.


Multumiri speciale din partea intregii echipe Topkineto Domnului Florin Prunea. Sanatate si mult succes lui Radu Avasilcai care va fi supus unei operatii de urgenta in Elvetia. Il asteptam acasa sanatos!