Ultramaratonul Taranului Roman 2015

Un ultramaraton pentru vechii razesi

featured image

In data de 23 mai 2015 Topkineto si Doru Munteanu organizeaza un eveniment sportiv caritabil in premiera pentru Romania - "Ultramaratonul taranului roman". Aceasta alergare cu adevarat temerara are ca si scop principal recunoasterea radacinilor si colectarea de bunuri si distribuirea lor oamenilor aflati in nevoie din Com. Pungesti, Vaslui. Dupa cum este bine stiut aceste locuri si locuitorii acestei comune au fost supusi unor mari incercari atunci cand s-au opus unui mare colos industrial care ameninta intreg ecosistemul local prin intentia de a exploata gazele de sist. Atunci 250 de oameni si-au aparat pamantul cu o incapatanare iesita din comun precum vechii razesi, iesind victoriosi in fata tuturor agresiunilor fizice si a amenintarilor.

Aceasta alergare speciala reprezinta de asemenea, conform motto-ului lui Doru Munteanu "Mereu in ascensiune.", un pas inainte in scopul sportiv suprem - depasirea continuua a propriilor performante. Chiar daca este obisnuit sa alerge pe piatra, pamant si asfalt, caldura si cei 88 de kilometri de teren combinat vor fi un adversar de temut pentru personajul principal, maratonistul montan Doru Munteanu.

Cine este Doru Munteanu
Maratonist montan si alpinist, Doru Munteanu este in primul rand un mare patriot si apoi un adevarat iubitor de natura, sport si traditii. Printre cele mai frecventate competitii bifate de Doru in ultimii ani se numara Bate Toaca Durau-Ceahlau, Ecomaraton Moeciu, Maraton Piatra Craiului, 2x2 Race Fagaras, Maratonul Intregirii Neamului Romanesc, Maratonul International Cluj-Napoca, Maratonul Mures Olt, Maratonul Zapezii Rasnov si multe expeditii solitare precum cele din Muntii Retezat si Fagaras. Cea mai inalta realizare a sa o reprezinta atingerea varfului Mont Blanc la 4810m din vara anului trecut.

"Pe munte mi-am gasit fericirea." - Doru Munteanu

Cine sunt Alexandru Lefter si Topkineto?
Alexandru Lefter este cel mai bine cunoscut pentru fondarea la Iasi a primului serviciu de kinetoterapie pentru evenimente sportive din zona Moldovei. Acelasi serviciu de kinetoterapie s-a ocupat chiar si de starea de sanatate a unor vedete internationale precum componentii formatiilor Red Hot Chilli Peppers sau Roger Waters - Pink Floyd. In aceasta aventura cu scop nobil echipa de voluntari Topkineto va asigura asistenta de prim ajutor si kinetoterapie, hidratarea si escorta auto a sportivului pe tot parcursul celor 88 de kilometri.


"Un sportiv de performanta fara kinetoterapeut este ca o masina de rally fara mecanici." - Alexandru Lefter

Cat de lung este drumul si care este ruta aleasa
Doru Munteanu va alerga in aceeasi zi 88km pe asfalt, piatra si pamant si va beneficia doar de cateva pauze de rehidratare. Alergarea se va desfasura pe urmatoarea ruta: Piata Unirii Iasi (Start ora 05:30) - Dumbrava - Mogosesti - Hadambu - Negresti - Pungesti (ora estimata 14:00).

Finish

Dupa impartirea intr-un ritm sportiv al cadourilor (sa nu uitam este o cursa contratimp) ce constau in mare parte in alimente, caravana va continua inca 4km pana in satul Cursesti, locul natal al regretatilor bunici a alergatorului, unde vom celebra cu familiile si prietenii finish-ul. Data de desfasurare a ultramaratonului, 23 mai, a fost aleasa pentru apropierea zilei de 25 mai, zi in care bunica Maria si-ar fi serbat ziua de nastere. Tot aici intreaga echipa va innopta.

Pentru contributii in alimente neperisabile si bani ne puteti suna la 0741 479 391 sau ne puteti vizita direct la sediul Topkineto din incinta Terra Centrum pana la data de 22 mai.