Cum sa te feresti de durerile de spate din timpul sarcinii - sfatul kinetoterapeutului

Cum sa te feresti de durerile de spate din timpul sarcinii - sfatul kinetoterapeutului

featured image

Durerile de spate sunt considerate a fi normale pe perioada sarcinii. Nu este o problema rar intalnita si nu este de mirare – castigi in greutate, centrul de gravitatie se modifica si hormonii secretati de corpul tau iti relaxeaza ligamentele. Oricum, durerea de spate in timpul sarcinii poate fi prevenita sau usurata. iti prezentam 6 sfaturi pe care le poti lua in considerare:

• Practica o postura buna – pe masura ce copilul creste, centrul tau de gravitatie se muta inainte. Pentru a preveni caderea, tinzi sa compensezi arcuind spatele ceea ce poate duce la aparitia durerii. incearca atunci cand stai in picioare sa folosesti o baza larga de sprijin. Daca trebuie sa stai pentru perioade indelungate de timp, odihneste-ti un picior pe un suport si asigura-te ca ai parte de pauze dese de la statul in picioare.

• Poarta pantofi fara toc – dar nu cu talpa subtire si plata. Alege o pereche de pantofi care ofera un support bun boltei plantare, cu talpa de 2,5 - 3cm grosime.

Ai grija cum ridici greutati – intotdeauna indoaie genunchii de parca ai face o genuflexiune. Nu iti forta limitele – daca ai nevoie de ajutor, nu te sfii sa il ceri.

• Incearca sa dormi pe o parte, nu pe spate. Mentine unul sau amandoi genunchii indoiti. incearca sa folosesti pernute sub genunchii indoiti, sub abdomen si la spate.

Foloseste o forma de caldura pe spate sau gheata pentru a scadea durerea. Evita contactul direct al pielii cu sursele de caldura electrice. Un masaj ajuta mereu.

Include o forma de activitate fizica usoara (mers, inot) in rutina zilnica. incearca sa folosesti si un exercitiu de stretching pentru spate.

Adu-ti aminte ca durerea de spate in timpul sarcinii poate fi un semn al unui travaliu prematur. De asemenea, durerea de spate insotita de sangerari vaginale, febra sau arsuri in timpul urinarii poate fi un semn al unei afectiuni asociate si este necesar consultul unui medic.

Pentru tot ce nu poti face acasa, specialistii nostri te asteapta la cabinet. Iar pentru situatiile dureroase exceptionale ne putem chiar deplasa la domiciliul viitoarei mamici.

Programari si detalii (IASI): 0770 540 811

Materialul poate fi preluat doar cu mentionarea sursei: www.topkineto.ro