'Un kinetoterapeut ajuta enorm cand practici sport de performanta si vrei sa ajungi in top'

Luca Margaroli, jucator profesionist de tenis

featured image

Serviciul mobil de kinetoterapie a luat parte la cel de-al doilea turneu international al verii din Circuitul FRT - PRO, Trofeul Municipiului Iasi la Tenis Masculin, desfasurat in perioada 9-18 august, la Arenele CFR. Kinetoterapeutul principal topkineto, Alexandru Lefter, s-a ocupat de prevenirea si tratarea accidentarilor acute aparute pe parcursul acestui eveniment sportiv, asistat de Gratiela Olteanu, un tanar kinetoterapeut pregatit si format de catre fondatorul serviciului mobil. Topkineto a stat de vorba cu doi dintre finalistii probei de dublu. Elvetianul Luca Margaroli in varsta de 21 de ani a jucat in finala de dublu impreuna cu italianul Matteo Marfia, insa au fost invinsi de echipa formata din Alexandru-Daniel Carpen si Maxim Dubarenco.

topkineto: Care sunt concluziile competitiei Circuitul FRT - PRO, Trofeul Municipiului Iasi la Tenis Masculin si cum s-au prezentat adversarii?

L.M.: Mi-a placut mult organizarea turneului, a fost o atmosfera foarte placuta si am cunoscut oameni extraordinari. Adversarii sunt foarte bine pregatiti si chiar ii felicit pentru rezultate.

topkineto: Cat de importanta este prezenta unui kinetoterapeut la astfel de evenimente sportive?

L.M.: Este foarte importanta, pentru ca fiecare problema fizica trebuie tratata cat mai repede posibil, astfel incat performanta jucatorului sa fie afectata cat mai putin. Kinetoterapeutii pot rezolva problemele care apar in timpul meciului si apoi pot oferi consiliere si asistenta dupa meci, dar in orice caz, prezenta lor este esentiala.

topkineto: Se poate face performanta in sport fara sprijinul unui kinetoterapeut?

L.M.: Cred ca pentru a ma dedica 100% jocului trebuie sa fiu in cea mai buna forma fizica, sa imi pot arata nivelul si valoarea de jucator. Un kinetoterapeut ajuta enorm cand vrei sa practici sport de performanta si vrei sa ajungi in top. Este foarte important sa asculti si sa urmezi sfatul unui profesionist si sa ai alaturi un terapeut care iti cunoaste organismul si felul in care reactioneaza la anumiti stimuli sau anumite miscari. Ajuta foarte mult, desi eu nu am avut mari probleme sau accidentari pana acum.

topkineto: Ai un kinetoterapeut in echipa de pregatire?

L.M.: Da, exista o clinica de kinetoterapie care lucreaza cu echipa alaturi de care ma antrenez. Colaboram foarte bine de cativa ani si sunt foarte incantat de felul in care ma trateaza, iar rezultatele se observa in competitii.

topkineto: Ce calitati trebuie sa aiba un kinetoterapeut pentru a fi considerat profesionist?

L.M.: Cea mai importanta calitate este experienta. Conteaza foarte mult diversitatea si multitudinea de cazuri tratate. Este foarte important pentru un kinetoterapeut sa stie pentru fiecare caz in parte, pentru fiecare accidentare si durere care este cel mai potrivit tratament, cea mai buna si rapida solutie. Este importanta comunicarea si rapiditatea cu care actioneaza.

topkineto: Serviciile echipei topkineto s-a ridicat la nivelul asteptarilor?

L.M.: Au lucrat foarte bine si toti jucatorii care au apelat la serviciile topkineto au fost foarte multumiti de rezultate. Faptul ca am avut alaturi o echipa profesionista de kinetoterapeuti s-a observat cel mai bine pe teren, in timpul jocului, pentru ca nu am mai avut disconfort sau dureri care sa ne distraga atentia de la minge.