Un veteran al sportului ofera o lectie de viata in loc de defilare

Un veteran al sportului ofera o lectie de viata in loc de defilare

featured image

Sportivi de toate varstele au fost pe maini bune vineri, la prima editie a "Concursului de alergari Neagu Mazilu - CFR Iasi". Serviciul mobil de kinetoterapie, reprezentat de kinetoterapeutul principal si fondatorul Topkineto Alexandru Lefter si kt. Elena Patrascu, s-a asigurat de buna desfasurare a evenimentului sportiv si de lipsa incidentelor, mai ales pentru varstnici.

Organizat in data de 23 august, o zi care in trecut era marcata prin defilari comuniste de mare amploare, concursul a avut loc in intervalul orar 11.00 - 13.00 pe pista de atletism a stadionului Emil Alexandrescu din Dealul Copoului si a reprezentat un omagiu adus fostului rugbyst si atlet Neagu Mazilu, in varsta de 86 de ani, care s-a retras din activitatea sportiva dupa 70 de ani. In ciuda varstei, veteranul atlet a ramas la fel de activ in viata de zi cu zi, continuand sa "alerge pe malul Bahluiului, noi fiind nevoiti sa-l oprim si sa-i amintim ca trebuie sa se mai si odihneasca.", Dan Teodorescu, Director sportiv si Ofiter de presa al CS CFR Iasi.

Vedeta competitiei a fost insusi Neagu Mazilu, care s-a aratat incantat sa adreseze incurajari sportivilor:

"Am fost campion National la Juniori in 1946-1947, la 18 ani, pe Stadionul Tineretului din Bucuresti. Dupa 70 de ani de activitate in atletism, momentul retragerii a avut loc pe acelasi stadion. Am practicat rugby, handbal, baschet, inot si ski, am colindat toata tara pe munte, atat iarna cat si vara. Doresc tuturor tinerilor sportivi sanatate si cele mai bune rezultate in activitatile pe care le desfasoara. Va multumesc!"

Concursul de alergari a fost structurat pe 5 categorii, in functie de organizatiile sportive participante: Liceul cu Program Sportiv Iasi, fotbalistii CSMS Iasi, rugbysti ai Poli Agro Unirea Iasi, CS CFR Iasi si atletii veterani. Proba de concurs a constat in realizarea unui tur al stadionului, pe o distanta de 400 de metri. Primele 3 locuri au fost premiate cu distinctii sportive din partea Clubului SPortiv CFR Iasi. La competitie au participat sportivi cu varsta cuprinsa intre 5 si 86 de ani, demonstrand ca pentru practicarea unui sport nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu.

Neagu Mazilu


Ce reprezinta Topkineto?

Pasiunea, devotamentul, munca si mai ales dragostea pentru oameni au dus la nasterea Topkineto - primul serviciu mobil de kinetoterapie din Romania, prezent atat la evenimente sportive cat si la locul de munca. Echipa noastra de specialisti este una tanara si cu experienta bogata in recuperare si preventie medicala prin kinetoterapie, experienta dobandita in urma anilor de studiu si practica in Romania, Anglia si Danemarca.

Specialistii Topkineto va stau la dispozitie cu metode si tehnici inovative de recuperare medicala post-traumatica precum: kinesio taping, terapia trigger-point, bandaje corective, masaj terapeutic localizat, TENS pe puncte de acupunctura si gimnastica medicala. Oferim servicii de asistenta, consultanta si tratament in traumatismele sportive, pentru a asigura un viitor stralucit sportului in Romania.