Kinetoterapie sportivă | Bandaje Corective

Bandajele adezive corective reprezinta o procedura ce utilizeaza banda textila adeziva lipita de piele, cu rolul de a mentine fizic muschii sau articulatia in pozitia dorita.

Bandajele adezive corective reprezinta o procedura ce utilizeaza banda textila adeziva lipita de piele, cu rolul de a mentine fizic muschii sau oasele in pozitia dorita. Aceasta tehnica reduce durerea si accelereaza recuperarea. Bandajele adezive cu oxid de zinc sunt frecvent folosite in recuperarea dupa suprasolicitari, in probleme ortopedice (picior plat, picior scobit, genunchi valg, etc.) si in majoritatea accidentarilor musculo-scheletale.


ROLUL SI BENEFICIILE BANDAJELOR ADEZIVE CORECTIVE

Bandajele adezive, cunoscute si sub numele original englezesc de taping, joaca o multitudine de roluri in sustinerea ligamentelor si a articulatiilor instabile prin limitarea amplitudinii de miscare excesive sau anormale anatomic. Deasemeni acest timp de bandaj amplifica raspunsul proprioceptiv de la nivelul membrelor sau articulatiilor. Un alt rol important al benzilor adezive este acela de a inlocui ortezele, de tip fix precum ghetele ortopedice sau ortezele fixe de genunchi, benzile adezive fiind capabile de a mentine segmentul (ex. glezna, incheietura mainii sau umarul) in pozitia corecta anatomic. Deci putem vorbi despre doua roluri majore ale tehnicii cu benzile adezive, rolul preventiv si rolul in tratamentul accidentarilor sportive, afectiunilor ortopedice in general si a malformatiilor congenitale.

Bandaje Corective / Sportive

TIMPUL CAT POT FI PURTATE BENZILE ADEZIVE CORECTIVE

Benzile folosite de topkineto sunt fabricate din bumbac cu tesatura de densitate mare, bumbac ce este foarte absobant, dar si impermeabil in acelasi timp (apa si transpiratie), de aceea bandajele adezive, respectand regulile purtarii, pot rezista de la o zi pana la 7 zile consecutive.

Bandaje Corective / Sportive


Banda poate minimaliza riscul de reaparitie a unor vechi accidentari, mai ales la nivelul mainilor, incheieturilor, bratelor si picioarelor, unde majoritatea practicantilor sportului sunt cei mai vulnerabili. Multi atleti considera deja taping-ul ca fiind parte din ritualul ce precede activitatea sportiva si nu isi doresc sa mai renunte vreodata la acest mod de preventie a traumatismelor. Nu recomandam aplicarea benzilor decat de catre un specialist cunoscator al anatomiei si biomecanicii umane, cu pregatire si experienta in aceasta tehnica. Puteti afla daca aceasta metoda de tratament se potriveste, dumneavoastra sau copiilor dumneavoastra, sunandu-ne sau scriindu-ne un mesaj prin completarea formularului din sectiunea de contact.

Aplicarea gresita a acestui tip de tratament poate duce la intarzierea procesului de recuperare sau chiar la aparitia de noi traumatisme.

Materialele postate website pot fi preluate doar cu mentionarea sursei. Pentru colaborari va rugam sa utilizati sectiunea CONTACT.