Fizioterapie | Terapia SCENAR cu rol analgezic

O tehnologie revolutionara impotriva durerii a sosit la Iasi, in premiera pentru zona Moldovei.

Terapia SCENAR a luat nastere in Rusia in cadrul unui program spatial din nevoia de a gestiona problemele unice legate de zborul in spatiu, precum conditiile foarte limitate de miscare ce cauzeaza dureri musculo-scheletale si tulburari de metabolism. Medicamentele s-au dovedit prea putin practice din cauza specificitatii fiecarui medicament, termenului de valabilitate si a necesitatii unui spatiu prea mare de depozitare pentru acestea. O echipa de doctori si cercetatori au creat o tehnologie eficienta, multi-aplicabila, portabila si non-invasiva. Ei au fost primii ce au reusit sa obtina succes terapeutic repetat folosind semnale electrice ce stimuleaza sistemul imun. Astazi, terapia este populara in tari precum Canada, Japonia, Germania, UK, Olanda, Finlanda, SUA, Australia si Noua Zeelanda.

TERAPIA SCENAR (Self-Controlled Electro-Neuro Adaptive-Regulation SAU in romana RAIEN, Regulare-Adaptativa Independenta Electro-Neurologica)

SCENAR

CUM FUNCTIONEAZA TERAPIA SCENAR?

Terapia SCENAR este o forma de electrostimulare. Aceasta foloseste biofeedback-ul oferit de creier ca raspuns la un stimul electric trimis prin piele si isi adapteaza urmatoarele semnale in functie de raspunsul venit de la sistemul nervos. In timpul acestui ’’dialog’’ creierul declanseaza si eliberarea de neuropeptide (proteine neuronale necesare corpului pentru a se vindeca) printre care si endorfinele (analgezicele naturale ale corpului). Astfel se activeaza si amplifica proprietatile de auto-vindecare ale corpului ce lupta impotriva durerii. Totul intr-o maniera naturala si 100% neinvaziva.

Terapia SCENAR este disponibila in cabinetul nostru din Iasi sub forma de tratamente individuale sau combinata cu alte metode eficiente, in sedinte individuale sau pachete avantajoase de tratament.

Dupa o accidentare sau dupa instalarea unei boli, comunicarea dintre sistemul nervos central si zona afectata devine deficitara, mai precis creierul se ’’obisnuieste’’ cu durerea si ajunge sa perceapa semnalele dureroase venite din acea zona ca fiind normale. Terapia SCENAR restaureaza comunicarea corecta dintre cele doua parti si are ca rezultat o vindecarea eficienta si completa.

Impulsurile electrice venite de la aparatul SCENAR au fost intentionat concepute incat sa contina secvente asimetrice si aleatorii pentru a preveni corpul sa se ’’adapteze’’ la terapie si sa nu dezvolte o imunitate, precum se intampla in cazul medicamentelor administrate frecvent. Datorita tehnologiei inteligente de control a biofeedback-ului venit de la creier si datorita abilitatii de a stimulare productia de neuropeptide terapia SCENAR are rezultate foarte bune impotriva durerii.

CUM SE SIMTE SI CAT DUREAZA TRATAMENTUL CU ACEST APARAT?

Aparatul SCENAR nu are cabluri sau electrozi incomozi, terapia fiind foarte usor de aplicat. In momentul contactului cu pielea, pacientul va simti o senzatie de furnicatura sau usoare intepaturi. Cercetatorii rusi mentioneaza ca o afectiune cronica poate avea nevoie de pana la 6 saptamani de tratament, pe cand o problema acuta poate avea nevoie de doar unul sau doua tratamente. Starea generala de sanatate, calitatea dietei, accidentarile anterioare, interventiile chirurgicale anterioare, nivelul de stres, toate pot afecta viteza cu care corpul va raspunde la tratament, mai ales in cazul problemelor cronice.

Terapia SCENAR poate fi folosita ca tratament singular sau in combinatie cu alte forme de tratament. Aceasta terapie este eficienta pentru o gama larga de probleme inclusiv afectiuni digestive, cardio-vasculare, musculo-scheletale sau ale sistemului nervos. Se utilizeaza fara contraincatii si pe pacientii foarte tineri. De asemenea, este foarte utila in tratamentul leziunilor sportive.


CINE RECOMANDA ACEASTA TERAPIE?

Terapia SCENAR este continuu studiata, specialistii colaborand strans cu pacientii, profesionisti la randul lor. Printre miile de beneficiari ai acestei metode din intreaga lume se numara si nume celebre din lumea sportului si mai ales din unele sporturi foarte dureroase. Layne Beachley, surfer profesionist, de 7 ori campioana mondiala, Phil Pask – kinetoterapeutul echipei nationale de rugby a Angliei, Hannah Campbell-Pegg – atlet olimpic la sanie sau celebrul Nathan Cayless, rugbist din Noua Zeelanda cu 300 de jocuri jucate in campionat si pentru echipa nationala.

Terapia SCENAR este absolut sigura si aplicabila tuturor varstelor. In mai mult de 30 de ani de cand este folosita, nu au fost inregistrate efecte secundare. Contraindicatii pentru folosirea terapiei sunt pacientii cu pacemaker si femeile insarcinate. In concluzie, terapia SCENAR este atat de apreciata si folosita datorita urmatarelor caracteristici:

• Ofera o reducere remarcabila a nivelului de durere, ajuta la recuperarea mobilitatii si a altor functii;
• Este o tehnologie non-invaziva, non-toxica si fara efecte secundare;
• Ofera rezultate de lunga durata sau permanente;
• Este o terapie accesibila, dar care aduce un impact major asupra calitatii vietii pacientilor.

DOCUMENTATIE SI STUDII INTERNATIONALE:

http://www.scenar-revenko.ru/en/scenar/what_is_sce...

http://www.scenar-therapy.co.uk/scenar_therapy_faq...

http://www.scenar.com.au/technology-2/scenar-thera...

http://www.scenar.ru/en/about_scenar/scenar-therap...

Programari pentru cabinetul din Iasi: 0770 540 811