Recuperare după ruptură de ligament încrucișat anterior - revenirea unui sportiv de performanță

În data de 19 martie 2017, Vlad Popovici, jucător profesionist de baschet la CS Politehnica Iași a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior într-un meci contra celor de la Rapid București. Citește în continuare parcusul recuperării medicale ce l-a adus înapoi în Liga Națională de Baschet.

featured image

Ca orice pacient care a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior, Vlad Popovici, jucător profesionist de baschet, a ajuns în cabinetul de kinetoterapie și fizioterapie șchiopătând, demoralizat și destul de nesigur pe viitorul său în baschetul profesionist.

Inițial nu își dorea decât să meargă din nou corect și să își redobândească flexibilitatea și stabilitatea genunchiului. Gândurile sale despre baschetul profesionist erau foarte departe.

După operația suportată la finalul lunii martie a urmat o perioadă de repaus, iar din data de 10 aprilie a început recuperarea medicală, recuperare ce urma să-l ducă înapoi spre pasiunea vieții sale - baschetul de elită românesc.

Începutul recuperării a fost lent și împânzit de zeci de întrebări legate de viteza progresului său. Însă îndrumat de kinetoterapeuții pregătiți special pentru acest tip de situații, în scurt timp efectele mobilizărilor pasive, electrostimulării musculare și ale exercițiilor de forță l-au făcut pe Vlad să își recapete încrederea în forțele proprii și să dea totul pentru a reveni la o viață activă de mare intensitate. Forța și stabilitatea creșteau, la fel și tonusul său psihic.


Pentru reconstrucția ligamentului încrucișat anterior, majoritatea specialiștilor în ortopedie prognozează o perioadă de recuperare completă în vederea reintegrării sportive cuprinsă între 6 și 9 luni.

În apropierea pragului de 6 luni de recuperare medicală, Vlad aleargă fără dificultate, face genuflexiuni, schimbări de direcție și ruperi de ritm, toate specifice jocului de baschet. După cum chiar Vlad declară, se află într-o stare foarte bună.

Totul este bine când se termină cu bine.

Om de bază în echipa ieșeană de baschet CS Politehnica Studs Iași, Vlad Popovici a adus un aport semnificativ în promovarea echipei în Liga Națională de Baschet. De curând Vlad a primit o ofertă de la același club de a se întoarce la baschetul de performanță. Și ce revenire! Direct în prima ligă de baschet a României, unde va înfrunta nume de top din baschetul românesc. Vlad a semnat contractul, iar vestea a fost primită cu mare bucurie de întreaga noastră echipă de recuperare medicală, care îi urează succes alături de echipă în Liga Națională!

Urmarește mai jos un clip din luna a 6-a de recuperare după ruptură de ligament încrucișat anterior.