Aportul semnificativ al kinetoterapiei in cresterea performantelor profesionale

George Neculai, manager 5PointSolutions

featured image

Durerile de spate cauzate de pozitia la birou au fost eliminate cu succes din vietile unor grupuri de tineri ieseni care lucreaza in domeniul IT. 5 Point Solutions a ales beneficiile masajului terapeutic la locul de munca si sunt extrem de incantati de momentele de tratament si relaxare pe care le ofera echipa Topkineto direct la locul de munca.

Am stat de vorba cu George Neculai, managerul 5Point Solutions care dupa discursul dumnealui pe aceeasi tema, din cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Studentesti de Fizioterapie din Romania, ne-a marturisit cat de incantati sunt angajatii si care sunt efectele acestui serviciu.

Cum ai aflat despre serviciul mobil de kinetoterapie la locul de munca Topkineto si cum vezi aceasta initiativa?

George Neculai: Am aflat de acest serviciu de la Alexandru Lefter la vremea cand a decis sa il demareze. Pentru ca am mai avut probleme in trecut si am mai apelat la servicii similare, au fost cateva lucruri diferite care m-au incantat la aceasta initiativa: o abordare personalizata care studiaza si adreseaza in mod individual nevoile pacientului, prestarea serviciilor la locatia pacientului, tehnici si tratamente moderne.

Ce te-a determinat sa apelezi la acest serviciu pentru angajatii vostri?

G.N.: In ce priveste angajatii companiei, motivele pentru care am militat pentru oferirea acestui serviciu tin de natura activitatii noastre. Pozitia incorecta, incomoda, prelungita, pe scaun, in fata calculatorului combinata cu sedentarismul general chiar si in afara programului de lucru e foarte daunatoare pe termen mediu si lung. Pentru ca eu insumi am de suferit de pe urma acestor probleme, am considerat ca si ceilalti ar trebui sa beneficieze de consultanta si tratament. Iar, ca sa nu apara o situatie atat de frecventa in alte firme care deduc cheltuielile pentru cei care merg la sali de fitness sau alte activitati sportive dar angajatii prea comozi sau lenesi nu profita de ocazie, am considerat ca e mult mai eficient si sigur sa aduc activitatea la angajati, la sediul firmei.

Care este efectul tratamentelor saptamanale asupra angajatilor?

G.N.: Efectul asupra angajatilor care au ales sa participe la sedintele de kineto se cuantifica pe mai multe niveluri, astfel:

  • Informational - sfaturi si indicatii personalizate pentru alegerea scaunului potrivit, a posturii sanatoase, a activitatilor si exercitiilor care pot diminua efectele negative ale sedentarismului sau pot imbunatati starea fizica generala;
  • Fizic - proceduri si tratamente specifice aplicate periodic;
  • Psihic - este clar ca o stare fizica buna induce si o stare psihica buna; dispozitia pozitiva, energia si tonusul psihic ridicat sunt mai evidente mai ales spre sfarsitul zilei de lucru cand unii stau drepti pe scaune iar altii stau blazati si aproape intinsi pe birou;
  • Motivational - am impresia ca cei care participa la sedintele de kineto sunt mult mai motivati sa aiba grija de sanatatea lor; sunt mult mai implicati in activitati sportive, mai atenti la o alimentatie sanatoasa;
  • Productiv - toata aceste beneficii se manifesta in mod indirect intr-o crestere a productivitatii in special in a doua jumatate a zilei.

Cum relationezi cu kinetoterapeutul care se ocupa de sanatatea si relaxarea ta si a angajatilor?

G.N. Relationarea cu kinetoterapeutii este una comunicativa, placuta, deschisa dar, in acelasi timp, foarte profesionala. Atat Gratiela Olteanu cat si Alexandru Lefter reusesc nu numai sa presteze un serviciu ci sa o faca si cu stil si eleganta construind o atmosfera relaxanta, de multe ori chiar joviala, dar pastrand mereu accentul pe asigurarea calitatii acestor servicii.

Ce ne poti spune despre calitatea serviciilor Topkineto?

G.N.: Toti cei care participam la sedintele de kineto apreciem calitatea acestor servicii. Cel mai bun indiciu al acestei aprecieri e faptul ca o parte din noi am ales sa platim separat sedinte suplimentare, peste cele oferite gratuit de catre companie, tocmai pentru ca le consideram esentiale pentru prevenirea problemelor legate de munca prelungita la birou si pentru ca dorim sa profitam mai mult de ceea ce ofera Topkineto.