Bandajele kinesiologice imbunatatesc mobilitatea si reduc durerea in durerile lombare cronice nespecifice - un studiu aleatoriu

Bandajele kinesiologice imbunatatesc mobilitatea si reduc durerea in durerile lombare cronice nespecifice

featured image

scris de Kt. Alexandru Lefter

bandaje kinesiologice

Folosirea benzilor kinesiologice nu mai reprezinta de mult o noutate in cadrul topkineto, aceasta metoda fiind atestata in practica de catre un membru topkineto prima data in 2008. Insa, pentru necunoscatori, curiosi, si mai ales, pentru acei dintre dumneavoastra cu dureri lombare persistente, informatiile din studiul urmator vor clarifica toate motivele de scepticism. Mentionam ca studiul a fost condus pe persoane adulte ce prezentau dureri lombare cronice fara o sursa clara (nespecifice) de catre Australian Physiotherapy Association in 2012.

Participanti:

60 de adulti cu dureri lombare cronice nespecifice similare au fost tratati prin metoda benzilor kinesiologice pe durata unei saptamani.

Rezultate:

Ca si urmari ale testelor fizice si de durere estimata complete efectuate inainte si dupa purtarea benzilor (flexia trunchiului, test de durere pe scala vizuala de la 1 la 10, test de anduranta a trunchiului si multiple chestionare), au fost evidentiate urmatoarele:

La o saptamana de la prima aplicare a benzilor kinesologice, in randul membrilor grupului experimental s-a observat o ameliorare majora a incapacitatii de miscare, de 40%, de la 2 la 6 pe scala vizuala a durerii. Deasemeni, s-a demonstrat ca rezultatele de succes pot fi conservate, prin aplicari constante, cel putin saptamanale. Grupul experimental a beneficiat de o scadere drastica a durerii dupa perioada de o saptamana de purtare a benzilor, iar aceasta diminuare a durerii s-a mentinut pe o perioada de pana la 4 saptamani. In aceeasi maniera, muschii trunchiului implicati au beneficiat de imbunatatiri in tonus si elasticitate dupa o saptamana, dar si dupa 4 saptamani mai tarziu.

In concluzie, bandajele kinesiologice reduc durerile lombare cronice nespecifice asociate cu capacitatea scazuta de mobilitate. Astfel, noi, cei de la topkineto, ne declaram foarte multumiti de alegerile facute in tratamentul pacientilor si clientilor nostri.