Cat de mult iubim copiii

Cat de mult iubim copiii

featured image

scris de Kt. Alexandru Lefter

Un copil bolnav, ce este internat in spital, este supus unui stres psihic major prin "sufocarea" cu prezente umane straine, reprezentate prin personalul medical divers, dar mai ales de privarea sa de mediul cald, familiar, in care a crescut si s-a dezvoltat alaturi de parinti, de familie si de tot ce copilul simte zona de siguranta si o numeste "Acasa".

Eu, Alexandru Lefter, in calitate de iesean, kinetoterapeut si mai ales om, sustin aceasta cauza. Pentru inceput, intrebati-va parintii daca ati fost vreodata internati la Sf. Maria din Iasi.

Daca ati intrat vreodata in Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi, un spital imens, ale carui dimensiuni sunt invers proportionale cu calitatea ambientului si a dotarilor, un spital ce sugereaza raceala si lipsa de confort chiar de la intrarea in curte, atunci poti cel putin sa-ti imaginezi stresul psihic, dar si fizic deseori, la care sunt supusi acesti copii - copiii nostri, copiii prietenilor, copiii fratilor si surorilor noastre.

Sunt licentiat in kinetoterapie, cu specialitate pediatrica, iar acest spital mi-a fost gazda luni intregi in perioada in care studiam cazuri diverse pentru lucrarea mea de licenta. Sper din suflet ca acest manifest sa ajute la schimbarea in bine a acestei case temporare pentru miile de copii din regiunea Moldovei, dar daca nu voi face nici o diferenta, macar voi fi impacat cu gandul ca am incercat si nu am ramas indiferent.

Accesati acest link pentru detalii despre cum puteti ajuta copiii: http://www.causes.com/causes/635303-spitalul-de-copii-sfanta-maria-iasi/about

Semnat: Un iubitor de oameni