Miodrag Belodedici - Cuvinte valoroase de la valorile fotbalului romanesc

Miodrag Belodedici - Cuvinte valoroase de la valorile fotbalului romanesc

featured image

Vineri, 18 octombrie, marile glorii ale fotbalului romanesc au evoluat intr-un meci demonstrativ de minifotbal, avand ca si adversar echipa suporterilor ASEI, in deschiderea partidei CSMS Iasi - KSE Targu Secuiesc. Acest joc a fost sustinut cu ocazia inaugurarii Fan Clubului echipei nationale de fotbal, filiala Moldova. Topkineto a avut placerea de a sta pe banca de rezerva alaturi de Miodrag Belodedici, Daniel „Didi” Prodan, Jean Vladoiu, Marius Lacatus si Florin Prunea si chiar de a-i trata pe cei care au solicitat ajutorul, la finalul partidei.

Fost membru al echipei Steaua Bucuresti din perioada 1983 -1989 si actualul director al centrelor de juniori ale Federatiei Romane de Fotbal, Miodrag Belodedici, a avut amabilitatea de a sta de vorba cu Topkineto si de a ne impartasi viziunea sa in ceea ce priveste recuperarea medicala a sportivilor.

Cat de importanta este prezenta unui kinetoterapeut la aceste evenimente sportive?
Miodrag Belodedici: Prezenta unui kinetoterapeut este obligatorie la toate evenimentele sportive, mai ales la jocuri de echipa - vorbesc din propria experienta si a nu avea un kinetoterapeut in preajma este un foarte mare risc pentru un sportiv.

In ce perioada a activitatii sportive este cea mai mare nevoie de un kinetoterapeut?
M.B.: E nevoie si in timpul competitiei si in afara competitiei si la antrenament, in orice moment. Fara el nu avem voie sa incepem activitatea sportiva in sine.

In decursul activitatii sportive ati beneficiat de kinetoterapie la echipele la care ati evoluat?

M.B.: Am fost sportiv de performanta, iar faptul ca am suferit accidentari este absolut normal in activitatea unui sportiv. Aveam un kinetoterapeut in echipa si imi aduc aminte ca era dupa noi tot timpul: antrenamente, jocuri, deplasari, cantonamente. Din pacate intotdeauna cineva avea probleme si in fiecare zi cabinetul kinetoterapeutului era plin, desi el se ruga sa nu fie mare nevoie de el. In sport sunt greu de evitat accidentarile si problemele musculare sau osoase.

Cum ati interactionat cu specialistii Topkineto?

M.B.: Pot sa va spun ca am devenit mai sigur pe mine, mi-au oferit confort psihic si mi-au dat mai mult curaj... ne gandeam ca daca se va intampla ceva, va avea cine sa ne dea primul ajutor. Reprezinta multa siguranta!

Cum vedeti initiativa CSMS Iasi de a avea un specialist kinetoterapeut in permanenta in echipa de futsal?
M.B.: Este minunat, pentru ca fara el nu se poate face performanta si mi se pare absolut normal sa existe in echipa. Felicitari si speram ca tot mai multe echipe vor adopta aceasta idee.