„Luna de miere” a dietelor sau mirajul slăbitului într-o lună

Multe femei sunt atrase de viteza cu care pot scădea în greutate optând pentru o dietă-miracol. Ce le face oare atât de atractive, chiar dacă sunt periculoase!

featured image

Știi că nu sunt sănătoase, că nu sunt echilibrate nutrițional, că sunt dificile, fade, DAR te ajută să slăbești RAPID. Iar dacă revii la greutatea anterioară, începi din nou regimul de slăbire și iar kilogramele se topesc, apoi iar revii la vechile obiceiuri și recâștigi kilogramele, apoi iar ești la dietă.

98% dintre persoanele care scad în greutate, recâștigă kilogramele într-o perioadă de 5 ani, iar 90% câștigă mai multe kilograme decât au pierdut inițial.

De ce nu te înveți minte că aceste diete și ciclurile de slăbire-îngrășare sunt periculoase pentru organism?

  • deoarece răspund nevoii tale imediate de a slăbi;
  • consecințele lor negative nu pot fi obiectivate, dar kilogramele în minus le observi în fiecare dimineață când te cântărești;
  • creierul nostru nu reține eforturile și neplăcerile induse de diete și oricum ar fi umbrite de amintirea vie a momentului în care ai îmbrăcat în sfârșit rochia preferată, pe care nu ai purtat-o de 3 ani pentru că era prea mică;
  • pentru că prietena ta, vecina ta, colega ta arată minunat și e atât de suplă după acea dietă și vrei și tu „strălucirea” aia. Asta știi acum, pentru că a terminat dieta ieri. Ai garanția că dieta a dat rezultate sau au contribuit și alți factori? Își va menține greutatea și peste 1,2 ... 5 ani?
  • pentru că ne trăim viața precum mâncăm: mult și pe repede înainte, nu avem răbdare să ne schimbăm;
  • pentru că sănătatea nu a reprezentat o prioritate: „n-o să mi se întâmple nimic, nu mie”.

Ne îndrăgostim de diete, de promisiunile și satisfacția pe care le garantează. Dar, la fel ca într-o căsnicie, legătură e pentru toată viața, cu bune și cu rele, cu kilograme și sănătate pierdute gram cu gram.

Alege înțelept! Decizia de a pierde în greutate nu trebuie tratată superficial. Ea va face diferența dacă peste ani te vei plimba într-un parc sau de la spital la spital pentru diverse probleme de sănătate!

Poți primi consultanță nutrițională avizată de la colega noastră Mihaela Acasandrei, Nutriționist Dietetician.