Ce este electrostimularea musculară, când și cum te poate ajuta?

featured image

Pe scurt, electrostimularea musculară antrenează mușchii într-un mod și în situații în care exercițiile fizice nu reușesc întodeauna să fie atât de eficiente.

Fie că este utilizat în situații precum atrofiile musculare post-traumatice sau post-operatorii cu sau fără imobilizare sau în cazul durerilor de spate nespecifice sau cauzate de o patologie, această tehnologie stimulează musculatura prin intermediul unui impuls electric trimis fibrelor nervoase. Rezultă astfel contracții musculare involuntare.

Alăturate exercițiilor fizice, acest tip de contracții amplifică travaliul muscular prin implicarea în antrenament a unui procent mai mare de fibre musculare, atât de Tipul 1 (fibre de contracție lentă - rezistență), dar și de Tipul 2 (contracție rapidă - viteză și explozie). Acest aspect se traduce prin rezultate și viteză de recuperare crescute.În cabinetul nostru această tehnologie este utilizată cu succes în:


CREȘTEREA PERFORMANȚELOR ÎN ANTRENAMENT
Mușchii tăi nu știu dacă folosești electrostimularea, faci genuflexiuni sau împingi greutăți. Când le aplici pe amândouă, aparatul de ESM implică numărul maxim de fibre musculare în proces, iar recuperarea ta este dusă la următorul nivel.


AMELIORAREA DURERILOR DE SPATE
Da. Acest aparat folosit în cadrul unui program pentru recuperarea spatelui te poate ajuta să scapi de durerile de spate. Este eficient în tratarea spasmului muscular, a durerii și a atrofiei musculare rezultate din afecțiunile spatelui. Semnalele electrice transmise de aparat interferează cu semnalele dureroase, blochează neuronii senzitivi, reducând astfel durerea. Astfel va ajuta în eliminarea durerilor de spate (lombare și nu numai), îți va relaxa mușchii, dar îi și va repune în tonusul optim.


REFACERE RAPIDĂ ȘI NEDUREROASĂ POST-EFORT
Electrostimularea musculară restabilește nivelul optim de oxigen și nutrienți în musculatura obosită, astfel facilitând eliminarea toxinelor și crescând viteza cu care te vei recupera în urma unui efort intens.