'Serviciile de kinetoterapie oferite la Iasi au fost cele mai bune pe care le-am primit in circuitul ITF.'

Anita Husaric, jucatoare profesionista de tenis

featured image

Particpanta la Turneul International al Municipiului Iasi in anii trecuti, Anita Husaric, tanara si talentata jucatoare de tenis din Bosnia si Herzegovina, a fost extrem de incantata de serviciile Topkineto si ne-a multumit personal pentru promptitudinea si calitatea tratamentelor de care a beneficiat.

Se poate ajunge la performanta in sport fara ajutorul unui kinetoterapeut?

Anita Husaric: Este foarte greu - aproape imposibil - sa faci performanta si sa reusesti sa te mentii in forma fara un tratament fizic bun. Mai ales pentru ca noi, jucatorii de tenis, ne antrenam foarte mult si jucam in multe turnee. Pentru mine este foarte important sa am alaturi un bun kinetoterapeut care poate avea grija de mine inainte si dupa meciuri.

Ai suferit accidentari in cadrul acestei competitii sau aveai probleme anterioare?

A.H.: Am avut mici leziuni dar nimic foarte grav. In competitia aceasta mi-a facut mici probleme umarul, dar Alexandru Lefter m-a ajutat foarte mult. Acasa am kinetoterapeutul personal care ma trateaza nu doar cand am probleme, ci si pentru a preveni durerile de umar, care apar frecvent din cauza folosirii intense a bratului.

Anita Husaric Topkineto

Cum ai colaborat cu kinetoterapeutii nostri?

A.H.: Am reusit sa ne intelegem foarte bine, pentru ca pot comunica foarte usor, lucru care e foarte important la un kinetoterapeut. Daca un doctor nu are capacitatea de a se intelege rapid si usor cu pacientii, nu are cum sa-i ajute. Kinetoterapeutii vostri sunt foarte bine pregatiti si stiu perfect ce au de facut. Eram fericita ca puteam intra pe teren fara nicio durere si stiind ca pot chema un kinetoterapeut pentru "Medical Timeout" daca aveam vreo problema. Am beneficiat si de confortul psihic de care am avut nevoie in timpul jocului, fara alte griji - acesta a fost un lucru foarte important pentru mine, sa ma pot desfasura fara gandul ca am o durere.

De ce tratamente ai beneficiat si cum te-ai simtit dupa acestea?

A.H.: In timpul meciului l-am chemat pe Alexandru Lefter pe teren pentru ca ma durea foarte rau umarul. Mi l-a masat cu crema si mi-a usurat durerea astfel incat am reusit sa termin meciul cu bine. Dupa meci mi-a dat niste gheata sa-mi pun pe locul dureros, iar ziua urmatoare m-a tratat inainte de meci si mi-a aplicat bandaje kinesiologice, care m-au ajutat foarte mult. Nu am avut absolut nicio durere in timpul jocului si nici dupa-aceea.

Anita Husaric Topkineto


Ce calitati ar trebui sa aiba un kinetoterapeut pentru a fi considerat un bun profesionist?

A.H.: Evident trebuie sa stie ce are de facut, sa cunoasca organismul uman foarte bine. Cred ca este foarte important sa isi faca timp pentru a trata persoana care ii solicita ajutorul. Nu mi-au placut niciodata kinetoterapeutii care se uita constant la ceas si cand s-au terminat 30 de minute, s-au oprit din activitate, iar rezultatele nu se simt. Deci rabdarea ar fi un mare atu. Este important ca jucatorii sa aiba incredere in kinetoterapeut si sa il asculte, de exemplu atunci cand li se spune ca nu ar fi intelept sa joace. Din punctul meu de vedere, Alexandru Lefter si colegii sai au toate aceste calitati si ma bucur foarte mult ca l-am cunoscut - mi-a dat sfaturi foarte bune.

Serviciile oferite de TOPKINETO s-au ridicat la nivelul asteptarilor?

A.H.: Aveti kinetoterapeuti profesionisti in adevaratul sens al cuvantului. Am fost in foarte multe turnee de tenis, iar serviciile oferite de voi au fost cele mai bune pe care le-am primit in circuitul ITF. Multumesc foarte mult pentru ajutor!

Specialistii Topkineto va stau la dispozitie cu metode si tehnici inovative de recuperare medicala post-traumatica precum: bandajari kinesiologice, terapia trigger-point, bandaje corective, masaj terapeutic localizat, TENS pe puncte de acupunctura si gimnastica medicala.