Un sportiv de top pe mainile topkineto - Danut Hurduc, luptator K1

Danut Hurduc, luptator K1

featured image

De-a lungul timpului, Iasul a dat Romaniei multi sportivi de valoare, din sporturi ca si box, fotbal, canotaj si judo. De cativa ani insa, un nou sport a cucerit intreaga tara, iar Iasul, din nou, isi aduce o mare contributie. Acest sport se numeste K1 si combina o multitudine de stiluri de lupta, cuprinzand de la elemente de box si pana la procedee din artele martiale traditionale. Cel mai mare aport adus la popularizarea acestui fenomen apartine clubului Cotnari Scorpions Fighting Academy, care prin antrenorul sau principal a pus o amprenta definitiva pe formarea catorva sportivi de renume, pe care-i vom enumera in continuarea articolului. Dar, orice sportiv talentat a avut nevoie de sustinere pentru a-si putea extinde performantele pana la nivel de elita.

Sustinerea unui sportiv poate fi manifestata in multe feluri, insa conditiile de sanatate, antrenament, morala si cea financiara sunt cele mai importante in dezvoltarea performantelor. In ceea ce priveste sanatatea, respectiv recuperarea si prevenirea accidentarilor de uzura, topkineto si-a luat angajamentul de a-i "asigura spatele" unui luptator tanar, cu rezultate ce promit performanta la nivel inalt. Acesta este Danut Hurduc, pe care echipa noastra si-a dorit sa-l cunoasca indeaproape, si mai mult de atat, sa il faca cunoscut publicului.

Danut Hurduc este fan al sportului de cand era mic, iar de la varsta de 16 ani practica sportul de contact. In ciuda lipsei unui spatiu potrivit antrenamentelor, a logisticii si a unui profesionist in lupte care sa il indrume, initial se antrena impreuna cu prietenii mai mari care aveau cunostinte in domeniu, oriunde gaseau spatiu. A inceput intr-o padure din Barlad, apoi in magazii, beciuri, in conditii de frig si umezeala, fara echipament adecvat. Cu toate acestea, nu a renuntat la visul lui de a ajunge pe ringurile de lupta, fata in fata cu sportivi de renume si de a deveni el insusi un luptator recunoscut la nivel national, dar si international.

In anul 2010 s-a mutat in Iasi pentru a-si continua studiile si tot atunci a inceput sa practice sportul de contact la nivel de performanta. In prezent se antreneaza in cadrul Club Scorpions din Iasi, sub coordonarea lui Mihai Constantin, alaturi de nume deja consacrate ca si Catalin Morosanu si Sebastian Ciobanu.

Desi este foarte tanar, a reusit sa obtina 30 de victorii in 33 de lupte, atat in K1, cat si in alte discipline din artele martiale. Danut a obtinut titlul de campion national de 7 ori si se mandreste cu medalia de bronz obtinuta la Campionatul European de K1, in luna decembrie 2012.

DANUT HURDUC

Cea mai recenta victorie a lui Danut Hurduc a fost in data de 31 august, la Gala Superkombat New Heroes Targoviste, unde a participat la categoria 95 de kg si a castigat meciul impotriva olandezului Kay Bult, mai inalt cu 10cm si mai greu cu 5kg. A facut fata cu succes presiunii, iar acum se antreneaza intens pentru Campionatul Mondial de Kick Box Wako, care va avea loc in Brazilia la Sao Paulo pe 30 septembrie.

DANUT HURDUC

Desi este foarte pasionat de sportul pe care il practica, Danut nu se lasa mai prejos in ceea ce priveste studiile. A absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti, iar acum studiaza in anul 4 Ingineria Mediului la Universitatea de Agronomie din Iasi. Intrebat ce planuri de viitor are, Danut a declarat ca isi doreste in primul rand sa finalizeze studiile si sa aiba puterea sa faca sport de performanta in continuare.

DANUT HURDUC, prezentare

Varsta: 23 de ani
Data si locul nasterii: 24.07.1990, Barlad
Greutatea: 90kg
Inaltimea: 1.85
Categoria: 90kg

Materialul poate fi preluat doar cu mentionarea sursei: www.topkineto.ro