Mulți dintre voi deja v-ați documentat și cunoașteți principiile terapiei shockwave, dar este datoria noastră din postura furnizorului de servicii de recuperare medicală să oferim informații fundamentale despre metodele cu ajutorul cărora obținem cele mai bune rezultate. Terapia cu unde de șoc (shockwave) reprezintă un tratament eficient, neinvaziv al țesuturilor afectate, în special al tendoanelor, muschilor și fasciei plantare atunci când o leziune ajunge într-o stare cronică , iar vindecarea pare deja greu de atins. Terapia cu unde de șoc reprezintă o alternativă sigură la injecțiile cu steroizi și alte tratamente, aceasta stimulând reacțiile metabolice, fapt dovedit clinic. Aceasta activează procesul de vindecare provocând o fază acută de vindecare și prin stimularea enzimelor implicate în reducerea durerii, rezultă o rată mare de succes în tratarea acestor leziuni dificil de tratat, adesea cronice și foarte dureroase.
SOLICITĂ O ȘEDINȚĂ DE EVALUARE
SERVICIILE OFERITE ȘI TARIFELE
Beneficiile terapiei cu unde de șoc sau terapia shockwave
Aplicarea terapiei cu unde de șoc reprezintă un tratament eficient, bazat pe dovezi, pentru fasciita plantară, a calcifierilor (calcificare - depunere de calciu) și majoritatea afecțiunilor tendonului, inclusiv tendinopatii precum ale tendonului ahilean, epicondilita medială sau epicondilita laterală. In cabinet aplicăm cel mai frecvent terapia cu unde șoc pentru vindecarea calcifierilor de la nivelul umărului (mușchi supraspinos și coafa rotatori) epicondilitei laterale ("cotul tenismenului") sau epicondilitei mediale ("cotul jucatorului de golf")
Tendinopatia umărului - Tratament cu unde de șoc pentru durerile de umăr
Tendinopatia umărului este afectarea tendoanelor umărului, care poate provoca dureri severe la nivelul gâtului, brațului sau umărului, limitează amplitudinea de mișcare și poate produce durere la ridicarea și coborârea brațului, chiar și în somn, când se doarme pe umărul în cauză. Un tratament eficient non-chirurgical și non-invaziv pentru aceasta este exercițiul de reabilitare și terapia cu unde de șoc.
Fasciita plantară - Tratament pentru durerea piciorului
Fasciita plantară este o inflamație a țesutului fibros al tălpii piciorului, iar simptomul său principal este durerea în călcâi și în partea inferioară a piciorului. Această afecțiune poate fi cauzată de suprasolicitare, cum ar fi o intensificare a alergării sau a mersului sau chiar a statului în picioare pentru perioade prelungite de timp. Este posibil să dezvoltați fasciită plantară chiar și după ce ați purtat pantofi care nu vă susțin arcul plantar sau nu oferă o amortizare corectă a șocurilor. Terapia cu unde de șoc este un tratament eficient, rapid și nedureros pentru această afecțiune dificil de tratat.
Pinteni calcaneeni - Tratament cu unde de șoc sau terapia shockwave pentru pinteni calcaneeni
Un pinten calcanean este o proeminență osoasă, situată în general sub osul călcâiului (calcaneul), la atașamentul cu fascia plantară. Acest pinten este cauzat de o inflamație a fasciei plantare (fasciita plantară). Uneori insă, pintenul calcanean se poate dezvolta pe partea superioară a calcaneului, la inserția tendonului ahilean. Factorii care contribuie la formarea fasciitei plantare, respectiv ale pintenului calcanean pot fi multi, printre care obezitatea, piciorul plat (platfus), alergarea deficitara sau pantofii nepotriviți, care nu oferă suficientă amortizare.
Rolul terapiei cu unde de șoc în dizolvarea pintenilor calcaneeni este de a reactiva procesele de vindecare la care organismul a renunțat după lunile de încercări de a vindeca zona in mod natural.
Tendinopatia patelară sau tendinitina rotuliană - Tratament cu unde de șoc pentru durerile de genunchi
Tendinopatia patelară este o leziune a tendonului care leagă rotula (patela) de tibie. Această tendinopatie, cunoscută și sub numele de „genunchiul săritorului”, provoacă de regulă durere în partea frontală a genunchiului și apare cel mai frecvent la sportivii a căror activitate conține sărituri frecvente. Bineînțeles, tendinopatia rotuliană poate fi dezvoltată și de persoanele care nu practică sporturi, dar a căror profesie implică sărituri de la înalțime, precum șoferii de camion care sar și aterizează pe sol de la înălțimea cabinei. Terapia cu unde de șoc poate trata cu succes tendinopatia patelară prin stimularea procesului natural de vindecare al corpului. În combinație cu exercițiile de kinetoterapie se va îmbunătăți capacitatea tendonului de a tolera sarcina.
Tendinopatia lui Ahile - Terapia shockwave pentru dureri in regiunea gleznei, călcâiului și gambei
Tendinopatia ahileană sau tendinita ahiliana (tendonul lui Ahile) reprezintă deseori rezultatul activităților repetitive și al creșterii sarcinii, cum ar fi alergarea sau urcarea in viteza a unui teren mai abrupt. De asemeni tendinita la nivelul tendonului ahilean se poate instala și la practicantul de sport supraponderal. Aceasta este caracterizată de durere și adesea umflarea și/sau îngroșarea țesutului din spatele călcâiului și/sau gambei. Terapia cu unde de șoc (terapia shockwave) și exercițiile pentru creșterea toleranței la încărcare a tendonului lui Ahile produc de regulă rezultate excelente în ameliorarea durerii și revenirea la activitatea normală.
Cine te va trata și cum se va deșfășura ședința de tratament cu unde de șoc
În calitate de fizio-kinetoterapeuți autorizați cu experiență, suntem licențiați pentru a utiliza terapia cu unde de șoc în tratamentul afecțiunilor musculo-scheletale comune. La sosirea în clinică este necesară o evaluare a stării tale de sănătate pentru a identifica dacă terapia cu unde de șoc reprezintă o opțiune adecvată pentru afecțiunea de care suferi și particularitățile corpului tău. Aceasta metodă nu este una dureroasă, deci nu veți avea nevoie de anestezic în timpul tratamentului efectuat în clinica noastră TOPKINETO Recuperare Medicală.
Inițial vom aplica un gel de contact pe zona afectată, iar capul de tratament cu unde de șoc este apoi aplicat pe întreaga zona afectata. Prin aplicator undele de șoc sunt transmise prin piele în țesutul afectat. Undele de șoc provoacă organismul să răspundă la microtraumele cauzate în mod controlat, crește circulația sângelui și a producției de enzime în țesutul lezat, ceea ce accelerează vindecarea și ameliorează semnificativ durerea.