Fizioterapie | TENS (electrostimulare transcutanată) pe puncte de acupunctură

Electro-neuro-stimularea transcutanata (eng. ~ TENS)

Electro-neuro-stimularea transcutanata (eng. ~ TENS) pe punctele de acupunctura este o forma de electrostimulare cu electrozi la suprafata pielii cu rol de modulare a perceptiei durerii, utilizata frecvent kinetoterapie pentru reducerea durerilor musculare acute, sub-acute si cronice. Aparatura noastra fara electrozi adezivi sau cabluri permite actiunea directa pe punctele stimulate in acupunctura cu ajutorul mini-electrozilor ce inlocuiesc acele. Aceasta tehnica este mult mai precisa decat electrostimularea clasica.

CE AFECTIUNI POT BENEFICIA DE ELECTRO-NEURO-STIMULAREA TRANSCUTANATA

Afectiunile ce pot beneficia cel mai mult de tratamentul TENS sunt artrita, osteoartrita, spondiloza cervicala, durerile de spate lombare, sindroamele miofasciale dureroase, tendinita/bursita, sindromul de tunel carpian, accidentele nervoase periferice, durerile post-operatorii si afectiuni ale coloanei vertebrale sau in reducerea spasticitatii. Este ideala in tratamentul paraliziei faciale (paralizia faciala periferica Bell).

TENS Topkineto


CUM FUNCTIONEAZA TENS

Inca din 1988 cercetatorii au explicat cum terapia TENS folosita pe punctele de acupunctura poate produce un efect analgezic prin inhibarea sau modificarea impulsurilor nervoase dureroase la multiple nivele in sistemul nervos (Melzack et al.). De asemeni vasodilatia locala sau imbunatatirea circulatiei sangvine periferice produsa de TENS la nivelul nodurilor musculare (trigger points) constituie o alta componenta a efectului analgezic prin reducerea inflamatiei musculare (Leandri et al.). Studiile efectuate ne descriu dovezile ce explica felul in care electro-neuro-stimularea provoaca creierului uman un stimul ce rezulta in secretia endorfinelor si neuropeptidelor - substantele corpului uman ce lupta impotriva durerii. Aceste substante, pe care orice om le are la dispozitie, au un efect farmaceutic similar cu al binecunoscutei morfine. TENS nu produce modificari de temperatura la nivelul pielii.


TENS Topkineto


CONTRAINDICATIILE TERAPIEI TENS

Inainte de a incerca o terapie noua pacientul trebuie sa fie bine informat, de aceea consideram ca este de datoria noastra sa documentam si sa-i plasam pe viitorii nostri pacienti cu un pas inaintea tuturor. In urmatoarele randuri vom prezenta contraindicatiile TENS mentionate in stiinta mondiala: pacientul cu stimulator cardiac (pacemaker), pacientul cu dureri nediagnosticate, pacientul cu afectiuni cardiace, pacientul diagnosticat cu epilepsie, pacientul cu orice implant de stimulator electric, fie si stimulator de vezica urinar, aparatura TENS nu se opereaza langa alte aparate electrice, nu se aplica in zona capului, ochilor sau zone cu mucoasa vizibila, nu se aplica pe zone cu piele inflamata sau infectata, nu se aplica direct pe zona arterei carotide, nu se aplica pe zone cu afectiune venoase de tipul trombozei sau tromboflebitei.

Topkineto NU comercializeaza aparatura prezentata, ci doar o utilizeaza in tratamentele oferite.

PROGRAMEAZA-TE TELEFONIC: 0770 540 811

Materialele postate pe website pot fi preluate doar cu mentionarea sursei. Pentru colaborari va rugam sa utilizati sectiunea CONTACT.