Crioterapia locală cu flux de aer la -32 grade: reduce inflamația și grăbește refacerea

Crioterapia locală este aplicată pe zona afectată printr-un flux de aer rece. Prin eliminarea căldurii generate de procesele inflamatorii durerea și edemul sunt ameliorate. Tratamentul cu crioterapie locală este utilizat în cadrul clinic pentru a reduce durerea, inflamația și edemul (umflarea și acumularea de lichid) din zona afectată prin aplicarea unui flux de aer rece la -32 grade celsius.

featured image

Crioterapia locală CryoAir în comparație cu aplicarea de gheață, este nedureroasă, mult mai rapidă, cu efect mai profund și este recomandată durerilor reumatice - recele produs fiind unul uscat și nu umed ca în cazul aplicării directe a gheții, care este contraindicată în afecțiunile reumatice. Profunzimea aplicării fluxului de aer la -32 grade celsius rezultă într-o scădere a temperaturii zonei afectate cu 10-12 grade măsurată la 1 minut după aplicare. Efectul de răcire persistă până la 30 minute după încheierea procedurii de tratament, când am înregistrat la multipli pacienți o diferență medie de 6 grade între zona afectată și restul corpului.

Efectele crioterapiei locale:

 • Efect antiinflamator
 • Efect analgezic pronunțat
 • Îmbunătățirea mobilității articulare
 • Relaxarea musculară
 • Încetinește dezvoltarea edemului post-traumatic sau inflamator

Conform studiilor de specialitate crioterapia locala inhibă răspunsul inflamator al organismului, incetinește formarea edemului, în același timp stimulează producția de colagen, atât de necesar musculaturii, ligamentelor, tendoanelor și cartilajelor în general. De asemeni, studiile confirmă faptul că microcirculația sangvină nu este influențată negativ de crioterapie, ceea ce garantează că este o metodă de recuperare medicală sigură. Alt studiu concluzionează ca atunci când kinetoterapia este combinată cu crioterapia locală timpul de recuperare se reduce.

Crioterapia locală cu flux de aer rece este cea mai utilă în:

 • Refacere post-efort
 • Inflamații generate de traumatisme locale (de ex. contuzii, entorse, întinderi musculare etc.)
 • Edem posttraumatic sau postoperator
 • Inflamație și durere cauzate de afecțiunile reumatice (de ex. artrita)
 • Dureri de spate
 • Accidentări sportive sau profesionale
 • Spasticitate post AVC (este demonstrat că se pot obține rezultate mai bune atunci când se combină kinetoterapia cu crioterapia, decât prin doar prin proceduri de kinetoterapie)

Este crioterapia pentru tine? Cel mai probabil, da. Pentru că dacă ai ajuns pe pagina noastră deja cauți soluții eficiente fie pentru refacerea musculară post-efort, o recuperare postoperatorie mai rapidă, reducerea inflamației și durerii, mobilitate articulară îmbunătățită, iar Crioterapia, ca tratament propriu-zis sau în combinație cu multiplele metode de care dispunem în centrul nostru de recuperare medicală, reprezintă o soluție optimă.

DOREȘTI O PROGRAMARE?

Studii la dispoziția pacienților:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC46987...
 2. https://www.hindawi.com/journals/mi/2018/8592532/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC55362...
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25764779