Reumatismul si tipurile sale pe scurt

Reumatismul si tipurile sale pe scurt

featured image

Reumatismul este reprezentat de catre orice afectiune dureroasa, acuta sau de cele mai multe ori - cronica, care stanjeneste buna functionare a aparatului locomotor.

Care sunt tipurile de reumatism?

In exprimarea curenta, dar si in limbajul medical, acest termen acopera boli foarte diverse, iar reumatismele pot fi impartite in 6 grupe principale:

1. Reumatismul infectios sunt cauzate de prezenta unui germene in articulatie: artrita gonococica sau artrita tuberculoasa, de exemplu.

2. Reumatismul inflamatoriu se observa, in general, in cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita reumatoida, spondilartropatia, artrita psoriazica, lupusul eritematos diseminat, pseudopoliartrita rizomeilica, sindromullui Schonlein-Henoch, angeitele.

3. Reumatismul microcristalin sunt cauzate de prezenta cristalelor in articulatie sau in tendoane: guta, condrocalcinoza articulara, boala calcificarilor tendinoase.

4. Reumatismul degenerativ sunt provocate fie de degenerescenta si uzura unei articulatii (artroza membrelor), fie a unor cauze mecanice (de exemplu un efort exagerat pentru a ridica o greutate, in cazul existentei herniei discale), fie unei combinatii a acestor factori (precum este sindromul de ingustare a canalului carpian).

5. Atingerile inflamatorii periarticulare cele mai frecvente sunt tendinitele, bursitele si periartritele.

6. Afectiunile hematologice sau tumorale care se exprima prin dureri ale aparatului locomotor sunt reprezentate, in principal, prin mielomul multiplu si prin metastazele canceroase osoase.

Iar pentru ca reumatismul avanseaza in timp si nu beneficiaza de o vindecare propriu-zisa, cel mai bun mod cunoscut de stiinta pentru a incetini evolutia bolii si a duce o viata cu mobilitate ridicata este miscarea. De aceea venim in intampinarea nevoilor tale cu un pachet de kinetoterapie si fizioterapie destinat persoanelor cu varste de pe peste 50 de ani, special conceput pentru a incuraja o viata flexibila si fara dureri insuportabile. Pentru a citi mai multe detalii despre pachetul "Reumatism" CLICK AICI.